19 Юни, 2014 21:06 957 0

Танци и нов успех за Колумбия

  • колумбия-
  • кот д'ивоар-
  • мондиал

Лос Каферетос на една ръка от следващата фаза на Световното в Бразилия

Танци и нов успех за Колумбия - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Колумбия записа втори пореден успех в своята група C от Мондиал 2014. Колумбийците се разправиха с Кот д'Ивоар с 2:1 и са само на ръка разстояние от прескачане във следващата фаза на турнира.

Първото полувреме премина в тактическо надлъгване и чисти голови положения почти нямаше. Най-сериозното такова бе пропуснато от Гутиерес, който след шут от десетина метра прати топката в аут в 30-ата минута на двубоя

Двата тима обаче се разиграха през втората част, като сериозен натиск установи отборът от Южна Америка.

Възпитаниците на Хосе Пекерман поведоха след гола на Родригес в 65-ата минута. Той бе отпразнуван бурно с танци. Пет минути по-късно Кинтеро удвои преднината на тима си.

Жервиньо върна интригата в двубоя с попадение в 75-ата минута.

Темпото продължи да е много високо до края на срещата, но финалният щурм на африканците не доведе до нищо повече от почетния им гол.

Колумбийците вече имат шест точки и почти сигурно ще играят на 1/8-финал. "Слоновете" имат три точки. По-късно в малките часове предстои да се изиграе и другият сблъсък от групата между отборите на Япония и Гърция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА