Last news in Fakti

20 Август, 2014 12:27 10 738 6

Камион на газ

  • volvo-
  • cng-
  • метан-
  • fe
Volvo FE CNG (компресиран природен газ) е разработен за операции, включващи кратки цикли на шофиране с повтарящи се потегляния и спирания, като сметосъбиране и локална дистрибуция. Той е оборудван с нов 9-литров двигател Euro 6 (работещ на газ), с технология, използваща запалителни свещи и с автоматична трансмисия.
 
Метановият газ не изпуска миризма при горене и съдържа много ниски нива на опасни частици. Ако метанът е получен от биогаз, т.е. на базата на органични материали, емисиите на въглероден диоксид са с до 70% по-ниски от тези на дизелов товарен автомобил.
 
Благодарение на напълно автоматичната си трансмисия, товарният автомобил запазва отличната управляемост и производителност на конвенционалния Volvo FE. Също така автоматичната трансмисия осигурява по-бърза реакция на силовата линия.
 
Множество градове по света търсят алтернативи на дизеловите товарни автомобили – например при сметосъбирането, за да си осигуриш договор, често се изисква да се използват възобновяеми горива“, казва Кристина Ериксон, бизнес мениджър Алтернативни силови линии, Volvo Trucks.
 
Технически характеристики
 
4x2 (19 т), 6x2 (19,5 – 26 т) шаси-кабина
Двигател G9K, работещ на газ, 9-литров, Euro 6, с технология, използваща запалителни свещи, 320 к.с./1356 Нм
Напълно автоматична трансмисия
Дневна кабина
Система резервоари с обем до 160 м3 метанов газ
От двете страни на шасито са монтирани 2x4 или 2x3 резервоара за компресиран природен газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    2 5 Отговор
  • 2 тъпо

    1 5 Отговор
    нищо ново ивеко от 2 години имат камиони изцяло на газ...
  • 3 Кобрата

    5 2 Отговор
    VOLVO
  • 4 volvo

    3 1 Отговор
    абе приятел къде сравняваш Ивеко с Волво то и Газели има на газ от поне 10 години ма нищо не става от тях да не говориме че има зилове и прочие руски производни също само на газ,Пък и да коментираме и да не коментираме такива камиони по нашите кофи (ако визираме снимката)скоро няма да видиме!
  • 5 гошо прупрунков

    1 2 Отговор
    защо в статията не се казва нищо за разход и икономия
  • 6 mitko mitov

    3 0 Отговор
    хора четете по - внимателно статията ,метанов газ и газ пропан бутан са различни неща ,камиона се движи на метанов газ