19 Септември, 2014 13:06 2 078 0

BitTorrent пусна собствен месинджър

  • bittorrent-
  • bleep-
  • месинджър

В края на юли BitTorrent представи програма за обмен на съобщения, чат и VOIP телефония, която за разлика от AIM, Skype или Google Hangouts представлява децентрализирана платформа без нужда от сървър. Месинджърът работи на същия P2P-принцип като торентите.

Предварителната версия на програмата бе достъпна само с покана, но сега Bleep може да си свали всеки желаещ. За регистрация е нужен адрес на електронната поща или телефонен номер. Месинджърът на BitTorrent обаче може да се ползва и инкогнито без предоставянето на каквито и да било данни.

Алфа версията предоставя възможност за обмен на текстови съобщения и гласови повиквания. Контактите от Google могат да се импортират с лекота в адресната книга на Bleep. Новият месинджър работи под Windows, Android и iOS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА