Last news in Fakti

6 Октомври, 2014 11:19, обновена 6 Октомври, 2014 11:19 2 766 4

И Hyundai минава на три цилиндъра

  • hyundai-
  • i20-
  • париж 2014

Нов 1.0-литров турбодвигател с три цилиндъра попълва гамата на Hyundai, стана ясно на автосалона в Париж. От следващата година агрегатът от семейство Kappa ще започне да се монтира на следващото поколение на модела i20.

Моторът е разработен в техническия център на корейците в Рюселсхайм. Има директно впръскване на горивото и покрива екологичния стандарт Евро 6. Мощността му е 120 к.с., а въртящият момент - 172 Нм.

В последните години аналогични трицилиндрови двигатели разработват почти всички големи производители. Ford монтира подобен агрегат с мощност между 100 и 125 к.с. на Fiesta и Modeo. Opel предлага такъв мотор във варианти с 90-115 коня, а Фолксвагеновият 1.2 TSI развива между 90 и 110 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Мдааа, оверлог до пико, а до тях права машина. Имам ги такива във фирмата, по цял ден бръмчат...
  • 2 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Да някой беше казал, че наближава времето в което двигателя ще е консуматив както във формулата. Но не се знае, ако пък издържи до 300 000 км. само със смяна на консумативи ще е добре.
  • 3 Autohouse Randm

    1 0 Отговор
    da praviat mixeri po dobre.
  • 4 бай Иван

    1 0 Отговор
    Явно е дошло времето хубавите коли да останат само спомен в нашето съзнание!