Last news in Fakti

16 Декември, 2014 11:54 3 464 1

Nokia и Continental предвиждат пътя пред автомобила

  • continental-
  • nokia
По време на предстоящото изложение CES 2015 Continental ще представи своята платформа за предвиждане на пътя пред автомобила. Иновацията е наречена “динамичен електронен хоризонт” или eHorizon.
 
Използвайки картите HERE на Nokia и облачните аналитични технологии за автомобили на IBM, системата на Continental следи и анализира променящи се фактори като време, инциденти или задръствания, за да “предвиди” пътя пред водача.
Динамичният eHorizon използва данни от сензори на други автомобили и източници, включително от интернет. Облачната инфраструктура на HERE анализира постъпващите данни в реално време и изпраща информация на автомобила, за да може той да се адаптира към маршрута.
 
Continental доставя не само хардуера, но и развива алгоритмите, според които всички получавани данни биват анализирани с цел генериране на единен поглед върху дигиталната карта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 krufx

    0 0 Отговор