Last news in Fakti

23 Декември, 2014 13:42 2 967 0

Умна велосипедна каска от Volvo

  • volvo-
  • велосипедна каска
Безопасността на пътното движение е един от главните проблеми на съвременното общество, но тя е от особена важност за велосипедистите. За намиране на адекватно решение на този проблем се подхожда по най-различни начини. Един интересен такъв способ за разрешаване на проблема предлагат инженерите от компанията Volvo.
 
Те създадоха любопитна концепция на велосипедна каска, която има способността да предупреждава за предстояща опасност на пътя. Умната каска предупреждава, както велосипедиста, така и водачите на моторни превозни средства намиращи се в близост.
 
В основата на иновацията е система с безжична връзка, която фиксира разстоянието между две транспортни средства, следи за тяхното направление и в зависимост от обстоятелствата информира участниците в пътното движение. Публичната демонстрация на иновацията ще се състои през януари следващата година, по време на CES 2015. Вижте повече за концепцията на Volvo.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА