Last news in Fakti

19 Януари, 2015 08:41 2 645 2

Corsavan - градска "баничарка" от Opel

  • opel-
  • corsa-
  • corsavan
По време на автомобилното изложение в Брюксел, марката Opel представи лекотоварен вариант на Corsa. Моделът се нарича Corsavan и представлява модификация на тривратата пътническа Corsa E. Малката "баничарка" се характеризира с наличието на доста нови технологии, които не са типични за всички представители на този сегмент. Така например Corsavan разполага с технологии като системата за предупреждение за опасност в страничните мъртви зони от полезрението на водача Side Blind Spot Alert и второто поколение на фронталната камера Opel Eye.
 
Налични са още и система за разпознаване на пътните знаци Traffic Sign Recognition, система за предупреждение при неволно напускане на лентата на движение Lane Departure Warning, функцията за автоматично управление на дългите светлини High Beam Assist, индикатор на разстоянието до движещото се отпред превозно средство Following Distance Indication, както и система за предупреждение при опасност от сблъсък с движещия се отпред автомобил Forward Collision Warning.
 
И не на последно място по важност, допълнително предлаганата инфоразвлекателна система IntelliLink гарантира отлична връзка с глобалната мрежа и околния свят. Системата е съвместима с устройства, използващи операционните системи Android и Apple iOS, с което Corsavan в момента заема позицията на един от най-добре свързаните ванове за градски доставки на пазара. Още нещо интересно е, че новата Corsavan е още по-практична от своя предшественик, предлагайки с 21 килограма по-голям максимален полезен товар.
 
Габаритите на Corsavan са: дължина 4 021 мм, широчина 1 944 мм, височина 1 479 мм. Диаметърът на завой е 9.9 метра. Гамата от двигатели на модела включва 1.4-литрови бензинови двигатели и 1.3-литрови дизелови агрегати с мощност в диапазона от 70 до 95 к.с. Любопитен е и режимът City mode на кормилната уредба, който се предлага серийно и който увеличава степента на сервоусилване при маневри с ниска скорост на движение - нещо изключително удобно в условията на натоварено градско движение и тесни улици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станко

    0 0 Отговор
    Е ,хайде дайте я в BG ! Каква е цената?
  • 2 ВАГ

    0 0 Отговор
    Хлопел само за това става.