Last news in Fakti

13 Февруари, 2015 13:20 2 518 0

Ще купим над 11 милиона "интелигентни" камери за наблюдение през 2015 г.

  • иец-
  • камери-
  • сигурност

Тази година ще има бум в търсенето на скъпата досега техника

Ще купим над 11 милиона "интелигентни" камери за наблюдение през 2015 г. - 1

Повече от 11 милиона потребителски и DIY мрежови камери ще бъдат доставени по света през 2015 г., сочи прогноза на анализаторите от американската компания IHS. Тенденциите в развитието на бранша привличат ежегодно различни фирми от секторите на сигурността и охраната в специализираното изложение Security Expo, която ще се проведе между 25 и 28 март в Интер Експо Център.

Възпиращо скъпата досега техника за наблюдение все повече се купува както от обикновени домакинства, така също и от търговци.

Специално за нуждите на масовия потребител

Новата категория автономни камери, разработени специално за нуждите на масовия потребител , обезсмисля необходимостта от отделен записващ хардуер, включвайки възможностите за съхранение в облак или върху устройство с памет. Достъпът на масовия потребител до високите технологии е една от най-важните цели на организаторите от Интер Експо Център.

Все повече доставчици, които традиционно снабдяват фирмите с мрежови камери, предприемат диверсификация на пазара на потребители.

Анализаторите от IHS отчитат нарастване на търсенето за камери с интелигентна домашна функционалност, която може да се свързва с трети лица или с домашни смарт системи от същата марка.

Приложенията вече надхвърлят обикновената защита на дома срещу взлом

Водещата фирма за пазарни проучвания очаква смарт- камерите за битова употреба, продавани  както отделно, така и като част от по-голям домашен смарт пакет, да бъдат основен двигател на пазара на потребителското видео наблюдение. На това ще наблегнат и част от фирмите на 22-то издание на изложението за охрана и сигурност Security Expo в Интер Експо Център.

Ставайки част от постоянно разширяваща се гама от интелигентни технологии в дома - като например телевизори и "интелигентно" осветление - тези интелигентни  камери позволяват дистанционно наблюдение без да сме у дома. А приложенията надхвърлят  обикновената защита на дома срещу взлом; разтревожените домашни любимци, например, могат да бъдат наблюдавани и устно успокоявани посредством интелигентни микрофони и интелигентни автомати за подаване на храна.

Повечето системи реагират на движение и обитателите на дома могат да гледат на живо или на видеозапис от своите смартфони или таблети.

IHS очаква да видим поредица от вълнуващи иновации в отдела за интелигентен дом който се открива на изложението Consumer Electronics Show и ще работи през цялата 2015.

Интелигентните камери за наблюдение вече могат да се комбинират с други смарт  технологии като този автомат за храна за домашни любимци, който занимава разтревожени кучета, докато собственикът е извън къщи.

Повече за новостите на пазара може да научите на страницата на специализираното изложение, което се организира в Интер Експо Център http://securityexpo.bg/bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА