Last news in Fakti

24 Февруари, 2015 10:04, обновена 24 Февруари, 2015 10:05 18 723 15

Ретро навигация за Porsche

  • porsche-
  • ретро-
  • навигация-
  • олдтаймер

Съвременните навигационни системи са с компактни размери и изпипан дизайн, но надали има собственик на класически автомобил, който да харесва контраста между новите технологии и старовремския шик на арматурното табло. За щастие на ретро маниаците Porsche Classic предлага решение на този проблем под формата на олдтаймерски радиоприемник с вградена навигация.

Устройството пасва идеално на слотове по стандарта DIN-1, който производителите следват десетилетия наред. Управлява се с две основни копчета, шест интегрирани бутона и 3.5-инчов тъчскрийн.



С черната си фасада и архивните си "врътки" радио-навигацията се вписва хармонично в арматурното табло на всяко класическо Porsche 911 от 60-те години до последните модели с въздушно охлаждане (993), но може да се монтира също на автомобили с преден и средноразположен двигател.



Независимо от ретро дизайна си, радиото поддържа всички основни функции на модерните навигационни системи. Собственикът може да избира между дву- и триизмерни карти, които се съхраняват на 8-гигабайтов microSD носител.

Устройството разполага с Bluetooth и може да се сдвои с всеки смартфон. Има и външен микрофон за провеждане на телефонни разговори. Както може да се очаква от Porsche обаче, цената не е никак ниска - €1 184.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    3 4 Отговор
    а лупа има ли?1 таблет самсунг за 300 евра ще върши дале4 по полезна работа
  • 2 тошибиян

    3 7 Отговор
    поршето като марка и продукция е една прехвалена барака и щайга

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Shmeker

    2 1 Отговор
    Много е похвално, че от Порше са се сетили за тая екстра. Ако имах старо порше вероятно бих се възползвал, а и така всичко си остава оригинално. Естествено цената не е проблем за всеки колекционер на такива класики.
  • 4 НикиД

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    Като е прехвалена, защо е марката , която притежава най-много победи в автомобилни състезания в историята. Дали е случайно това според теб.
  • 5 тошибиян

    0 3 Отговор
    До 4 защото и останалите по състезанията са подобни кокошарници

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Туди Бело Шмърка

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "тошибиян":

    И кои автомобили според теб не са кокошарници?
  • 7 Glimpse

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "тошибиян":

    И ти ако идеш там със голфа и ще ги разбиеш всичките нали. Много често чета статии във fakti.bg, чета и коментарите. Никога не съм коментирал досега, но имам наблюдението, че има страшно много такива коментари, не харесвам думата хейтърски, за това ще кажа изпълнени с омраза. За какво ви е тая омраза гледайте, четете, ваше си е правото да ви харесва или не, но недейте с толкова злоба и негативизъм да подхождате.
  • 8 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    след като Porsche е прехвалена марка, защо на специална писта Porsche GT3 развива 400 км/ч, а останалите конкуренти като Ford Mustang, Ferrari Italia 458 и др достигат едва до 320-330?
  • 9 milner

    2 0 Отговор
    Типично за българина да плюе по нещо .... като нямате положителен отговор по добре мълчете , а това да сравнявате Самсунг с Порше е меко казано несериозно ..... кое е по добро и т. н. в случая не е важно ... хората са го направили показват го и така ..... този тошибиян да мълчи .... след като незнаеш Порше каква марка е нищо не знаеш !!!
  • 10 JDM

    3 0 Отговор
    Друго щеше да е ако тази навигация можеше да си я сложите у гоуфу ама не струва 300 лв. и затова ще си карате със самсунга. Стига сте писали тези омразни постове, навигацията е създадена за конкретен кръг от потребители, които искат да модернизират поршето си без да навредят на автентичността на автомобила.
  • 11 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    и цената е .......... РЕТРО :)
  • 12 тошибиян

    0 1 Отговор
    стига сте споменавали тоя голф аз никога не съм карал или притежавал голф и мерцедес нямам
  • 13 Пича

    1 0 Отговор
    А какво имаш?

    Коментиран от #15

  • 14 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    преди време си купих подобен китаец но вместо навигация имаше само DVD . и ми омръзна прекалено бързо защото не беше функционално похвалиш се един два пъти и ставаш смешен.
    радвам се че от порше първи са се сетили как старите ни бараки да си имат екстри които не се лепят с плюмка на стъклото, но никак не ми се връзва цената освен с надписа над екранчето.
    единственото което ме радва е че до няколко месеца няма как да не ни залеят подобни гъзарийки за по 100 долара със навигажия и най вероятно и с андроид (за което порше не са се сетили)шапка свалям на порше но си купувам китайска стока щото не съм крадец и не мога да си позволя да давам пари за престиж
  • 15 натошибиянбащаму

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пича":

    Каручка :)))))))))) С навигация Самсунг!