Last news in Fakti

6 Март, 2015 11:21, обновена 6 Март, 2015 11:24 2 660 3

Ford също разработва евтин електромобил

  • ford-
  • chevrolet-
  • bolt ev-
  • tesla-
  • iii

До края на годината ще бъде представен достъпен електрически Ford с автономен пробег 200 мили (над 320 км), съобщава Automobile. Американското списание се позовава на вътрешни източници от Диърборн, без да разкрива самоличността им.

Новият електромобил на Синия овал най-вероятно ще дебютира на автосалона в Лос Анджелис през ноември, за да подгрее интереса на купувачите в Калифорния. В щата стартира програма за увеличаване на екологично чисти возила, която задължава производителите да предлагат автомобили с хибридни, водородни и електрически силови установки.

Новият Ford ще се бори за клиенти със серийната версия на концептуалния Chevrolet Bolt E.V., представен на изложението в Детройт през януари. Тя ще се появи на пазара през 2017 г. и ще струва под $30 000. Електромобилът вероятно ще получи друго име, тъй като названието Bolt е патентовано от Tata.



Носят се слухове, че евтиният електрически Chevrolet ще се продава и в Европа под марката Opel. Главен кандидат за донор на модела е Karl, но високата му за такива размери цена може да осуети този план.

Новите евтини електромобили на Ford и Chevrolet ще се конкурират с бъдещия компактен седан Tesla III, чиито продажби също стартират през 2017-а. Калифорнийският модел също ще може да изминава около 320 км с едно зареждане, което ще бъде безплатно във веригата електростанции Supercharger. Прогнозната цена на Tesla III е между $35 000 и $40 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шаЙба

    0 0 Отговор
    Да го кръстят Gaika, щом Bolt е заето.
    А кой позволява такива безумни патенти?
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    320 км пробег - много добре.
    С всеки изминал модел се доближаваме до масовата употребва на електромобилите.
  • 3 ккк

    0 0 Отговор
    Браво -безплатно зареждане на колата