Last news in Fakti

16 Март, 2015 10:59, обновена 16 Март, 2015 10:59 13 066 6

Samsung патентова гъвкав телефон

  • samsung-
  • гъвкав телефон

Гъвкавите екрани не са новост за Samsung. Компанията вече ги използва за някои серийни смартфони, но всички те са с фиксирана форма. Миналата година обаче корейците са подали заявка за патент на гъвкав телефон, който вече е потвърден. Апаратът ще може да променя формата си в определени граници с ограничен радиус на кривината.



Корпусът на гъвкавия смартфон ще бъде изработен от своеобразни секции, които ще се движат индивидуално. Рамките на някои от тях също ще са гъвкави и ще се огъват под формата на скоби за закрепване.

Радикално новата концепция ще наложи изменения в конструкцията на смартфона и използването на специфични вътрешни компоненти. В Samsung смятат, че рамката може да бъде изработена от синтетична смола, стъкло, метал, армирана с въглеродни нишки пластмаса или фибростъкло.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емко

    2 5 Отговор
    аифон 6 и без да е патентован се гъне така
  • 2 gost

    3 0 Отговор
    Виждал ли си Iphone 6 че да казваш че се "гъне".
  • 3 емко

    0 2 Отговор
    ми гъне се ми
  • 4 sdds

    2 0 Отговор
    Като не си докосвал такъв не пиши глупости. Ползвам 6ца от както излезна и мога да кажа, че не се огъва. Да ако целта ти е да го огънеш винаги може да успееш по всевъзможни начини..... ( като имаш предвид, че ще се огъне докато другите напрао ще се пукнат, счупят и тнт. :D)
  • 5 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Скоро тествах лично новите модели на Самсунг като дизайн са долу горе ок ,дисплейа е ок но това ,че забива постоянно хич не ми харесва пък какво остава да коментирам останалите андроиди
  • 6 Bmw

    0 0 Отговор
    Емко, гъне ти се к***, във фиксирана вертикална позиция.
    Apple наистина имат страхотен дизайн на всички продукти. БДХ Тествал си S6 и S6 Edge ли ? Какви са ти впечатленията от тях.На мене ми изглежда, че като видяха успеха на iPhone 6 и са започнали отначало с S6цата. Попринцип като нов, ненатоварен с глупосъи не би трябвало да забива, но може би не е финалнята версия.А наистина Самсунг доста си забиват.Аз чакам Z4