18 Април, 2015 07:00 2 285 0

Часовник от Baume&Mercier в чест на Caroll Shelby

  • baume-
  • mercier-
  • watch-
  • часовник-
  • caroll-
  • shelby-
  • cobra

Швейцарският производител на луксозни часовници Baume&Mercier ще отбележи 50-годишнината на победата на Карол Шелби от 1965 година при GT производителите в световния шампионат на FIA. Според мнозина тази победа е променила лицето на състезанията в световен мащаб. Точно тогава Шелби показва за пръв път на широката публика прословутата Shelby Cobra - култовото двуврато кабрио, побиращо огромни двигатели и взимащо завоите с невиждана до тогава лекота.

Наречен Capeland Shelby Cobra този лимитиран модел е последното творение на компанията. Той е вдъхновен също и от техен модел часовник, произвеждан в далечната 1948 година и събиращ прах в личния им музей. Той се отличава с класическите си линии, ретро акцентите и същевременно поддържа функциите на хронографа и тахиметъра. Естествено в проектирането участва и Caroll Shelby Company, а производството му е ограничено на точно 1 965 часовника.

Capeland Shelby Cobra е задвижван от самозареждащ се швейцарски механизъм. Диаметърът е 44 мм и е стандартен за мъжките часовници от този клас. Корпусът е от закалена стомана, броячите са вдъхновени от таблото на Cobra, стрелката за секундите е приютила емблемата на Cobra, а дисплеят е завършен в класическия състезателен цвят Shelby Guardsman Blue. За желаещите да бъдат още по-уникални и с по-дълбоки джобове ще има 98 броя направени от 18-каратово червено злато.

На тези, които желаят, ще бъде предоставена книга с пълната история на Cobra. И стигаме до цената, а тя съвсем не е стресираща за "обикновения" модел. Той ще струва 4 450 долара, докато на луксозния златен вариант ще е 19 950 долара. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА