Last news in Fakti

12 Юни, 2015 14:08 14 364 3

Изправиха камион Volvo на две колела за музикален клип

  • volvo-
  • fh-
  • каскада

Зрелищна каскада с влекач Volvo FH бе заснета за специален проект на певицата Мапей. В клипа камионът преминава пред камерата на две колела под ъгъл 45 градуса спрямо пътя.

Каскадата е заснета в покрайнините на Берлин. Влекачът е управляван от професионален каскадьор от Италия. За да изправи Volvo-то на две колела, той е трябвало да се засили по рампа с десните гуми. Моделът FH обаче има система, предотвратяваща преобръщане, и постоянно се е връщал на четирите (шестте) си гуми.



Проблема решили специалисти по телеметрия от Volvo, които са присъствали на снимките, за да следят състоянието на камиона. Те изключили системата за безопасност и каскадьорът успял да осъществи трика.



Каскадата обаче трябвало да бъде повторена, тъй като Мапей объркала постановката. Първоначално италианецът отказал втори дубъл с обяснението, че да се управлява влекач на две колела е прекалено рисковано и изисква неимоверни усилия, в крайна сметка режисьорът го убедил да пробва отново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 johndoe

    0 0 Отговор
    красива гледка това с камиона
  • 2 анонимния

    0 0 Отговор
    "певицата" трябваше самод а се наклони и да се завърти и успя да го оплеска.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Това е ВОЛВО по което всички се равняват. Красота, браво на каскадьора.