Last news in Fakti

18 Юни, 2015 14:00 7 592 5

Край на търсенето по паркингите с Automatic Parked Car Finder

  • car finder-
  • appstore-
  • iphone
Всички сме имали възможността да се лутаме в търсене на автомобила си в паркинга на някой търговски център с модерното название "Mall". Това може да бъде прекратено с използването на едно малко устройство наречено Automatic Parked Car Finder и безплатно приложение, което е достъпно за сега само в AppStore за ползващите iPhone.
 
При спиране, устройството автоматично маркира местоположението на автомобила и когато решите, че е време за тръгване просто отваряте приложението и стигате до него без хабене на нерви. То използва входа за запалка на автомобила и има USB изход, в който спокойно може да зареждате телефона или таблета си. Всяка локация се запаметява с точен час и дата. В момента един от малкото конкуренти на това устройство са смарт часовниците, но те могат да бъдат полезни само при някои от най-новите автомобили. Цената на тази джаджа в мрежата е около 50 долара.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КД

    1 0 Отговор
    Точно за БГ молове ще ми намери дедовия. Много ми е интересно как ще хване сателит като си на -3 етажа под земята? :)
  • 2 кмета

    1 0 Отговор
    колкото по-вече ти се олеснява живота толкова по-вече главоблия.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кмета":

    Няма да е лошо да се научиш да пишеш преди да оплюваш технологиите!
  • 4 до 1

    0 0 Отговор
    Защо си мислиш, че му е необходим сателит, за да определи местоположението ти? Връзва се с bluethoot към Iphone-на, когато спреш двигателя, устройството автоматично подава сигнал към телефона ти, а приложението с вградена карта отбелязва позицията ти в дадения момент. Позицията може да бъде изчислена през GSM мрежата, като се знае към коя клетка си се вързал и като се сметне закъснението с което пристига сигнала от телефона ти до клетката, може да ти изчисли с точност до 1м. къде в паркинга на мола се намираш. Да не говорим, че ако си с включен wifi и телефона засече една или повече публични мрежи, вече свеждаме отклонението до сантиметри.
  • 5 Шиничи Ясуко

    0 0 Отговор
    а този блутуттт,на колко метра мислиш,че работи? не повече от 10м.