Last news in Fakti

9 Юли, 2015 11:59 3 449 5

Електрически камион от BMW

  • bmw-
  • scherm group-
  • eлектрически камион

Нов изцяло електрически влекач ще доставя компоненти за фабриката на BMW Group в Мюнхен. Баварците обаче бързат да пояснят, че нямат никакво намерение да навлизат в производството на товарни автомобили, нито да разширяват i-гамата си с по-едри возила.



Камионът с тегло 40 тона е разработен съвместно с партньорската SCHERM Group, която доставя части за BMW. Според немците това е първият опит да се впрегне електрическа тяга в логистични задачи от такъв мащаб на територията на Европа.



Техническите детайли за новия камион на ток не са много. От компанията уточняват единствено, че електрическият влекач ще намали вредните емисии на въглероден двуокис с 11.8 тона на година. Толкова би отделило BMW 320d Efficient Dynamics, ако обиколи Земята три пъти.



Батериите на баварския камион се зареждат напълно за 3-4 часа и позволяват изминаването на около 100 км. На теория това би трябвало да му осигури достатъчен заряд за цял работен ден.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Колев

    0 0 Отговор
    Ама прицепа отзад е за батериите нали?
  • 2 мрм

    0 0 Отговор
    Колев, ти сега си по-умен от бмв, нали?
  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор
    В прицепа е поместена цяла мобилна АЕЦ със персонал и началник със секретарка.
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    На времето Колин Пауъл заповяда война срещу Ирак, защото от ЦРУ показаха снимка от въздуа на камион + чертежи на мобилен завод на Саддам Хюсеин за химическо оръжие поместен в същия камион. После се оказа, че чертежите били дипломната работа на американски студент за мобилна линия за безалкохолни напитки.
    БМВ са замислили мобилен крематориум на ток, но хамериканците ще ги изфащат.
  • 5 Аз

    0 0 Отговор
    Докато не измислят пробег от минимум 1000 км. на ток, никой купувач няма да обърне сериозно внимание!