16 Юли, 2015 14:38 2 403 1

Слушалки за колоездачи

  • safe + sound-
  • слушалки-
  • джема роупър-
  • колоездене

Карането на велосипед и слушането на музика може да бъде опасна комбинация по натоварените градски улици. В определени ситуации от слуха зависят не само бързите реакции на колоездача, а и животът му.



Младата британска дизайнерка Джема Роупър смята, че стандартните слушалки не са никак безопасни за велосипедистите, тъй като практически блокират едно от основните сетива. Тя предлага нова концепция за слушане на музика по време на колоездене.



Прототипът Safe + Sound е базиран на технология, която е не само достатъчно проста, а и вече е намерила приложение в продуктите на големи производители като Kyocera и Panasonic. Безопасните слушалки на Джема Роупър предават звука чрез костите на черепа.



Говорителите на Safe + Sound могат да се прикрепят с лекота към велосипеден шлем. Добавянето на няколко допълнителни елемента пък ги превръща в стандартни слушалки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобо

    0 0 Отговор
    открила топлата вода :)