7 Август, 2015 14:54 2 270 1

Роботизирано зарядно за електромобили

  • tesla-
  • зарядно за електромобили

Производителите на електромобили възлагат големи надежди на системите за безжично зареждане. Макар да има безспорни предимства, индукционният метод за пренос на електричество страда от огромни загуби на енергия при високо напрежение, каквото е нужно за батериите на Tesla.



Инженерите на калифорнийската компания обаче са намерили алтернативен способ за зареждане на акумулаторите без каквато и да било намеса от страна на собственика. Tesla демонстрира леко зловещ на вид робот, който открива буксата и включва напълно самостоятелно зарядното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    С такива роботи ще оборудват електростанциите за автомобили вместо маркучи за газ, бензин и нафта. Трябва да се унифицират буксите до един вид. Електромобила е бъдещето. Ток се произвежда от светлина, вятър, вода, докато нефта е изчерпаем.