Last news in Fakti

21 Август, 2015 13:06 2 998 1

Smart спира електрическия ForTwo

  • smart-
  • fortwo-
  • fortwo ed-
  • daimler

Daimler AG преустановява производството на електромобила Smart ForTwo, съобщава DPA. Наследникът на двуместното автомобилче на ток ще бъде базиран на новото поколение на модела и ще се появи не по-рано от първото полугодие на 2016-а. Немците обаче не разкриват за кога е насрочена официалната му премиера.

Електрическият Smart се оборудва с електромотор с мощност 74 к.с., захранван от йон-литиеви батерии с капацитет 17.6 кВтч. ForTwo ED ускорява от 0 до 100 км/ч за 13 секунди и вдига 120 км/ч.

Smart-овете на ток участваха в експеримент на Daimler AG, който трябваше да установи преимуществата и недостатъците на електромобилите при пътувания на дълги разстояния. По време на тестовете 146 от джуджетата изминаха на 1 млн. километра, а един от участниците успя да преодоля 161 км без презареждане - с 16 км повече от каталожния показател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Сетиха се, че въшка на ток струва x2 на нормалната въшка и никой няма да я купи, докато високия клас електромобил с е под 50% надценка и се котира доста по-добре.