16 Септември, 2015 09:59 4 074 2

Хибридната Toyota RAV4 се зарежда от топлината

  • toyota-
  • rav4

Новото поколение на хибридната Toyota RAV4 разполага със система за рекуперация на топлинната енергия при спиране по подобие на технологията, използвана във Формула 1. Европейската версия на кросоувъра бе представена на изложението във Франкфурт пет месеца след дебюта на американския вариант през април.



Новата RAV-четворка се задвижва от 2.5-литров бензинов агрегат, работещ по цикъла на Аткинсън, и електромотор, захранван от никел-металхидридни батерии. Системната мощност на силовата установка е 197 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 8.7 сек. и максимална скорост 180 км/ч. Средният разход по каталог е 4.9 литра на 100 км.



Японският кросоувър се предлага както с двойно, така и само с предно предаване. Версията с четири задвижващи колела има втори електромотор на задната ос, който се включва при движение по хлъзгава настилка и при потегляне. Мощността му е 68 к.с.



Toyota ще предлага и изцяло електрически RAV4, разработен в сътрудничество с Tesla Motors. Тази модификация има електромотор с мощност 154 к.с. и може да изминава 160 км с едно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрик

    0 0 Отговор
    Най накрая рекупериране на енергия от топлина, която при ДВГ е 2 пъти повече от използваната мощност. Щом ще е нещо като от Формула 1 значи ще има и някаква турбина от която да хванат енергията. Още един стимул да развият батерията, която трябва да приема по-голяма зарядна мощност.
  • 2 опсмопсус

    0 0 Отговор
    А бмв кога ще вземат технологията?