Last news in Fakti

22 Септември, 2011 10:47 1 039 0

Sony ограничава потребителите на PSN

  • sony-
  • playstation-
  • psn

Експертите предвиждат много тежка година за японската компания Sony. От една страна продукцията й не се реализира така активно, но това съвсем не е най-важното. Преди време хакери разбиха защитата на PlayStation Network (PSN) и похитиха личните данни на милиони ползватели.

Много от засегнатите потребители се обединиха и подадоха колективен иск към Sony с претенции за парично обезщетание заради това, че сътрудниците на компанията, отговарящи за безопасността, не са си свършили работата.

Във връзка с този съдебен иск от компанията приеха нови правила при регистрация в PlayStation Network. Потребителите трябва доброволно да се съгласят, че в случай на подобен инцидент предварително се отказват от подаване на жалби до съдебните инстанции.

Според информация на BBC, Sony ще блокира достъпа до PlayStation Network на всеки, който е подал съдебна жалба срещу компанията, което може да се тълкува единствено като натиск към потребителите на PSN.

Пакетът от нови условия получи названието Binding Individual Arbitration и въпреки многото критики, които компанията отнесе заради него, все пак вече е в сила. Хакването на Binding Individual Arbitration изкара мрежата от строя за 40 дни.

Освен това бяха откраднати личните данни на 77 млн. души и бяха проведени масирани атаки над ресурсите на Sony Online Entertainment и Sony Pictures, откъдето бяха откраднати данните на още 25 млн. ползватели. 2 000 души пострадаха през канадската версия на SonyEricsson, а още 8 500 - от уебсайта Sony Music Entertainment в Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА