4 Октомври, 2011 10:48 11 721 1

Adidas дари бутонките с мозък

  • adidas-
  • f50-
  • micoach

Технологичният напредък в областта на спортните обувни принадлежности обикновено се ограничава до внедряването на по-леки и издръжливи материали, подобряване на комфорта и стабилността. Все по-малките размери на електронните компоненти обаче отварят нови възможности за усъвършенстване на скромния патък.

В света на спорта дори най-миниатюрният шанс да се постигне предимство предизвиква интерес. Ето защо в Adidas са се захванали съвсем сериозно да цифровизират продуктите си. Компанията представи "футболни бутонки с мозък".

"Сивото вещество" на adizero f50 е проследяваща система miCoach SPEED_CELL. Нейният сензорен блок е монтиран в малка кухина в подметката. Благодарение на него обувката следи и постоянно записва информация за движението на спортиста в 360-градусов обхват.

Измерват се параметри като скоростта, средната й стойност (чрез сверяване всяка секунда) и максимума (на всеки пет секунди), броя на спринтовете, навъртяното разстояние, изминатата дистанция при високи натоварвания, крачките и дължината им.

Всички данни се записват на "бордовата" памет с капацитет за архивиране на информация в продължение на 7 часа и после могат да се прехвърлят безжично на таблет или компютър.



Статистиката може да се сподели във Facebook, а на официалния сайт miCoach футболистите-любители могат да сравняват постижениета си с тези на професионалисти като капитана на Аржентина Лео Меси. Догодина в Adidas дори планират да пуснат онлайн видеоигра miCoach, участниците в която ще могат да сравняват реалните си показатели.

Макар да носи електроника в подметката си, f50 си остава най-леката футболна бутонка в света с тегло едва 165 грама. Постижението се дължи на изключително тънкия синтетичен материал Sprint Skin и олекотената Sprint Frame по контура на подметката. Футуристичните спортни обувки имат и антибактериално покритие Agion.

Продажбите на Adidas f50 започват през ноември на цена 210 евро. Комплектът включва тапа (хардуерен ключ) за връзка с iPod или iPhone. Адапторът miCoach CONNECT за PC и Mac ще се продава отделно за 245 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро Шушков

    0 0 Отговор
    LEOO