3 Януари, 2016 12:28 5 860 6

Собственици на iPhone 4s съдят Apple

  • apple-
  • iphone-
  • съд-
  • дело
Собственици на iPhone 4s съдят Apple - 1

Повече от 100 притежатели на iPhone 4s са завели иск за $5 млн. срещу Apple заради лошата работа на смартфоните си след надграждането на операционната им система до iOS 9. Собствениците се оплакват от спад в производителността на апаратите и много бавна работа, които вгорчавали ежедневието им.

Според ищците проблемите са известни на Apple, а целта на производителя е да ги принуди да си купят по-нов модел ако искат да запазят инвестициите си в приложения. Собствениците негодуват и от отказа на компанията да позволи "даунгрейд" до по-стара, но стабилна версия на операционната система.

Apple не предупреждава за спада в производителността на iPhone 4s след надграждането до iOS 9. Дори напротив - на официалния сайт на производителя се твърди, че обновлението ще подобри скоростта на смартфона, ще увеличи безопасността и ще удължи работата с едно зареждане, което според ищците е умишлена недобросъвестност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 0 Отговор
    И ще ги осъдят! Ползвам i phone.
    Телефона е направен да плащаш за всичко!
    Щом има балъци, има и терикати.
  • 2 BMW

    0 0 Отговор
    От скоро ползвам i phone много добре работи , много бързо зарежда приложенията но наистина всичко се плашта. Досега съм ползвал само андроид , и мoга да кажа , че андроид много повече ми допада.
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Аз съм с 4S и донякъде съм доволен че прескочи трапа до iOS 9.
    В противен случай, щеше да закотви на iOS 8 и нямаше да мога да ползвам редица нови версии на приложенията, т.е. телефонът ми щеше да е вече отпаднал от употреба.
    Съгласен съм че бавния процесор се тормози и app-овете вървят бавно, но поне вървят.
    Това е класически опит за лесни пари, както янките си го знаят.
  • 4 Bill

    0 0 Отговор
    Не е трудно да се досетиш, че след всяка нова версия на ос, старите телефони ще вървят по-тромаво.Всеки продукт си има жизнен цикъл, и рано или късно му идва края. Някакви ид*оти дето искат да имат по-скъпи телефони, отколкото могат да си позволят си мислят че apple са длъжни да им поддържат антиките докато се разпаднат.Аз самия си продадох iphone 4s преди 2 седмици именно заради бавната работа...
  • 5 опсмопсус

    0 0 Отговор
    С андроид и колата може да си следиш и настройваш, с i phone ко?
  • 6 Наполеон

    0 0 Отговор
    Да им .ера на айфона. Никога вече няма да си купя. Много взе да бави