Last news in Fakti

5 Януари, 2016 14:05 2 724 4

Първият умен електрически суперкар

  • faraday future-
  • ffzero1-
  • суперкар-
  • автомобил на бъдещето-
  • автономни коли

Работещата през последната година в пълна секретност компания Faraday Future показа по време на CES 2016 в Лас Вегас своя първи продукт. Той представлява една любопитна концепция на автомобил на бъдещето и по-конкретно превозно средство с форми и характеристики на суперкар, работещо на ток и изцяло свързано с интернет. Концепцията, наречена FFZERO1 изглежда като автомобил на някой от филмовите супергерои и ако се вярва на производителя, то тя разполага с мощност 1000 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч. за под 3 секунди.

Максималната и скорост е 320 км/ч. Предвижда се разработката и на малък градски автономен автомобил, както и на семейно комби, и на кабриолет. През ноември миналата година Faraday Future обяви, че е привлякла сериозни китайски инвеститори, като по този начин са привлечени над $1 млрд. В момента в компанията работят специалисти, които са бивши служители на Tesla, BMW и General Motors, а съставът на компанията наброява 400 души. Вижте повече за този умен електрически суперкар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    0 0 Отговор
    Не искаме умни коли, искаме да са тъпи и прости, за да можем да си ги караме ние, а не те да ни определят съдбата!!!
    Стига с тези малумщини, света е тръгнал на е....ем ти страна! То пък бива, бива.......

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    А защо си мислиш , че някой те пита , хахахаха
  • 3 До Тропанчо

    0 0 Отговор
    Тропанчо, светът върви напред, защото простите се равняват по умните, а не обратно. А ти си искай... Ако искаш, искай водата да тече... нагоре, а не надолу...
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Много са разработките но само Тесла е на пътя и продава стотици хиляди на година. Когато направят нещо сходно и го пуснат на същата цена като модел С, тогава да се пишат за конкуренти. На компютър много хора може да направят кола, но в действителност да създадат, продадат и обслужват такава кола е само Тесла.