20 Януари, 2016 14:46 4 451 0

Apple се добра до забрана на смартфони на Samsung

  • apple-
  • samsung-
  • съд-
  • патент

Окръжният съд в Сан Хосе, Калифорния, забрани на Samsung да продава на територията на САЩ няколко модела смартфони, които нарушават патенти на Apple, съобщава The Register. Забраната засяга и софтуера на устройствата, които се разблокират с функцията Slide-to-unlock и използват технология за бързо търсене на данни в паметта.

След решението на американския съд от пазара ще трябва да бъдат изтеглени няколко флагмански модела на Samsung от предишни години като Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy S II, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II Skyrocket, Stratosphere и Galaxy S III.

Загубите на корейския гигант надали ще бъдат големи, тъй като всички споменати устройства са снети от производство отдавна и практически не могат да се купят от магазин. Най-новият модел в списъка е от 2012 г., а останалите са още по-стари. От Samsung обаче смятат, че решението на съда ще навреди на потребителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА