29 Януари, 2016 14:46 15 069 15

Bosch измисли умен педал на газта

  • bosch-
  • педал на газта
Bosch измисли умен педал на газта - 1

Немският индустриален гигант Bosch представи педал на газта, който вибрира, трака или оказва по-силно съпротивление ако водачът превишава максимално допустимата скорост или кара неикономично. Според германците новата технология ще помогне за намаляване на вредните емисии и ще повиши пътната безопасност.

Bosch измисли умен педал на газта

Умният педал на Bosch започва да вибрира, за да подскаже на шофьора кога е оптималният момент за смяна на предавката. При хибридните автомобили тази функция ще сигнализира за превключването от електромотор на двигател с вътрешно горене. Съпротивлението на натиска пък ще се увеличава при движение по инерция по нанадолнище.

Bosch измисли умен педал на газта

В бъдеще системата може да бъде надградена, за да използва информация от навигационната система и да се самонастройва според индивидуалния стил на шофиране, атмосферните условия и пътната настилка. От Bosch твърдят, че умният педал може да намали разхода на гориво със 7%.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теодор

    3 0 Отговор
    И кой ще си купи кола с такъв педал?

    Коментиран от #13

  • 2 като котка са

    3 0 Отговор
    Това отдавна е измислено самоче се нарича ЖЕНА ! :D
  • 3 Wow Цъ

    3 0 Отговор
    Каква досада!!!
  • 4 2dw

    3 0 Отговор
    E таз "Bosch" тряба да се закрие, сички увреди по машините идат от тиа
  • 5 Бат Саше

    3 0 Отговор
    Аман от "умнотиите" на BOSH!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гостенин

    0 1 Отговор
    Кат гледам тук са коментирали само съединители на Лади....Давате ли си сметка колко разработки на Бош има в един съвременен автомобил?!....Проверете преди да коментирате....
  • 8 Маурчи IV

    1 0 Отговор
    Ся остава да направите и среднио педал да се одървя кат нещо не му е кеф и картинката шъй пълна.
  • 9 БОЙКОТ НА БОШ

    1 0 Отговор
    Ааах защо ли не се учудвам че бош измислил вибриращ педал ...ми нали требе някой след време да им купува за замяна трошливата електроника която слагат на автомобилите ! Затова бош има изгода да въвежда колкото се може повече нови "революционни" електронни елемента ,който кой знае защо дефектират след някой и друга година и собственика на автомобила се бръква стотици а понякога и хиляди лева за да смени трошливата електроника на бош отново с такава !!! И хоппп кръговрата се затваря - бош си гарантира продажбата на пластмасовите си дефектиращи елементи !!! Девиза им е колкото повече електроника в една кола толкова по добре за нас ( ЩЕ ОДЕРЕМ СОБСТВЕНИКА ГАРАНЦИЯ ) !

    Коментиран от #10

  • 10 Гостенин

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "БОЙКОТ НА БОШ ":

    Ми оди пеш , бе-нема гориво,нема ремонти,къф ти е проблема....Ма тогаз пък производителите на обувки ша са виновни,че изделията им не траят по 50 години.....Демек пак си откъм момината страна....Та спокойно можеш да бойкотираш и световната обувна индустрия....
  • 11 Пешо

    0 0 Отговор
    Този, който си купува кола с предпазни колани и въздушни възглавници. Преди години изглеждаха екзотични и дори нелепи. Сега не може без тях, задължителни са. След година-две , с поредното EURO-7 ,или EURO-8, 9... ще стане задължително.
  • 12 ГБТ

    1 0 Отговор
    Слагаите си ги на БМВ-тата и си ги караите :)
  • 13 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Теодор":

    В БГ ще ги махаме като катализаторите и стандартните гърнета.
  • 14 бай Иван

    0 0 Отговор
    Само дивотии мислят!Абсолютно ненужна електроника която влияе зле на джоба.Направиха ни зависими и за най малкото нещо да харчим луди пари за ремонт на ненужни "екстри"
  • 15 Пешеходец

    0 0 Отговор
    Едно време в колите нямаше електроника но пък имаше шофьори който да ги управляват.А сега е пълно с елекроника но няма шофьори и колите летят като чукове без дръжки.
    Колко по-умни стават колите толкова по-глупави стават техните водачи.