4 Май, 2016 14:38 3 176 0

Hyundai патентова сензорни бутони за волан

  • hyundai-
  • патент-
  • сензорен бутон
Hyundai патентова сензорни бутони за волан - 1

Корейският производител Hyundai е внесъл документи в патентното ведомство на САЩ за запазване на интелектуалните права върху нов тип сензорни клавиши за автомобилен волан. Новите бутони разпознават натиска на пръстите дори през ръкавици и позволяват разполагането  на малък дисплей на кормилото.

Hyundai патентова своя разработка на сензорни бутони за волан още през 2014 г. Системата се състои два тъчпада, дисплей, управляващ блок и запаметяващо устройство. Една от особеностите ѝ се състои във възможността за настройка на чувствителността на копчетата и специален филтър за по-точно натискане.

Аналогична технология вече се внедрява в Mercedes-Benz E-Klasse, Toyota Prius и новото поколение на Honda Civic. Сензорните бутони са разположени на волана така, че водачът да може да ги натиска с палците, и позволяват вертикално "прелистване" на менютата на мултимедийната система и бордовия компютър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА