Last news in Fakti

27 Май, 2016 10:26 3 320 5

VW ще строи фабрика за батерии

  • volkswagen-
  • gigafactory-
  • tesla-
  • електромобил
VW ще строи фабрика за батерии - 1

Volkswagen планира да отвори собствен завод за акумулаторни батерии за електромобили по подобие на Gigafactory на Tesla Motors, съобщава Handelsblatt. Предприятието би осигурило независимост от азиатски доставчици като Panasonic (партньор на Tesla), LG and Samsung, които доминират пазара на подобни технологии.

Проектът е част от стратегията на немския гигант за масирана експанзия на пазара на електромобили, която предвижда достигане на продажби от 1 млн. коли на ток през следващите 10 години. Окончателно решение за осъществяването на плана ще бъде взето на годишното събрание на надзорния съвет на 22 юни.

Основна част от целите на проекта за "гигафабрика" е също неутрализиране на негативите от скандала с манипулираните данни за вредните емисии от дизеловите автомобили на концерна. Заводът за батерии ще помогне на VW да спечели водеща роля в развитието на перспективните технологии, което се смята за достатъчно условие за одобряването на плана от работническия съвет и правителството на Долна Саксония - мажоритарен акционер във VAG.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    В момента основна задача на френския икономист №1 е да ухажва Елан Мъск да построи завод на Тесла във Франция, но той има подобни оферти и от Германия, и Холандия от България естествено не, но ако някой предложи добри условия на ФВ биха могли да построят този завод тук нали, все още има кадърни инженери у нас, а и раб. ръка е евтина

    Коментиран от #5

  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    По-добре късно от колкото никога.
    Какво стана с прословутите фау-ве дизели?
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Ако не бе се появила Тесла, ФВ само прототипи щеше да показва, защото нямат никакъв интерес да правят новаторски коли. Те държат да продават старата, миризлива технология, която вече 100г. трови хората. Всички са така. Сега Тесла им показва как се прави, макар и да не е с много високо качество, то всяка Тесла ще зарежда безплатно, автопилотите им са безупречни, обслужването също. Като се пресметни всичко и в кой клас технически характеристики влизат, то Тесла е лидер ценово и иновативно. Никой производител не може да ги стигне, ако ще и 5 фабрики да направят, защото не са водени от предприемач, а от акционери и нагрухтяни мениджъри, които ги боли само за печалбата и милионите, а не за полезността и възможностите.
  • 4 Bentayga

    0 0 Отговор
    Пръдлива VW щайга
    https://www.youtube.com/watch?v=ib-02b2ooLY
  • 5 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    С това мъгливо законодателство създадено за свой хора
    ще направят завод у нас,ама друг път.