Last news in Fakti

28 Юни, 2016 10:20, обновена 28 Юни, 2016 12:13 26 445 8

Любопитно за поставките за чаши в колите

  • поставки за чаши-
  • автомобили-
  • nissan
Любопитно за поставките за чаши в колите - 1

Поставките за чаши се превърнаха в неразделна част от салона на всеки автомобил. Инженерите на Nissan работят упорито, за да гарантират, че чашите за път, бутилките и кенове с напитки ще паснат и най-вече, ще останат изправени.

Те дори разполагат с комплект от тестови чаши, които са част от ангажимента им за гарантиране на най-високо качество за клиента. Комплектът се състои от над 40 части с всякакви форми и размери. Те се използват, за да се гарантира, че никой няма да се изгори от разлято кафе, нито ще се изцапа дрехите си или тапицерията на автомобила с лепкава безалкохолна напитка.

“Наше проучване показва, че в различните държави има голяма вариация сред масовите чаши, кенове и бутилки, затова ние тестваме над 40 различни подобни съдове, за да задоволим всички наши клиенти,” казва Ръсел Дейвис, отдел „Клиентско ориентиран инженеринг” в Техническия център на Nissan в Кранфилд, Великобритания. “Поставката за чаши може би е нещо, което приемате за даденост, но ще я забележите много бързо, ако не работи, както би трябвало!”Любопитно за поставките за чаши в колите

Оценката на поставките за чаши не е само статичен процес, извършван в цеховете. Тестовите чаши на Nissan отиват и на тестовата писта, за да се прецени как се държат те, докато автомобилите въртят обиколка след обиколка. Вниманието към детайла е всичко и стриктната процедура гарантира качествено представяне. Всеки автомобил се шофира на ръба на възможното сцепление по време на ускорение, спиране и завиване, за да се установи поведението на чашите в поставките за чаши.

“Невероятно е колко детайлно се изпитва нещо толкова просто“, обяснява Ръсел. “Ако се вгледате във формата и контура на поставките за чаши в Juke, ще видите, че дизайнът се променя в широчина към дъното. Която и чаша да предпочитате, тя ще влезе плътно в поставката, няма да се клати или да се преобърне.”

Ръсел и търговският екип търсят постоянно нови тенденции при съхранението на вещи в купето. Например, докато мобилните телефони отново стават все по-големи и по-големи, кеновете стават по-тесни, а енергийните напитки стават все по-популярни. Nissan бе сред първите, който обърна внимание на този проблем, и заедно с дизайнерите си, подобри своите решения за съхранение в интериора.Любопитно за поставките за чаши в колите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    2 0 Отговор
    Колко много работа за едни нищо и никакви дупки. Интересно, не бях се замислял
  • 2 ФАН

    1 0 Отговор
    Навремето колко просто беше взимаш си от Макдоналдс червената поставка, закачаш я за вратата и няма проблеми...
  • 3 Чичу Ади

    1 0 Отговор
    Е пишете, че това е платена реклама. Две статии от Нисан, които не са свързани с нов модел автомобил за един ден ми идват в повече. Хубави возила правят, няма спор. За жалост Факти се отклоняват от първоначалния си облик в последните месеци.
  • 4 Гостенин

    1 0 Отговор
    Поставките за чаши на нормалните коли имат едни пластинки, които придържат успешно всякакви чаши и бутилки.
  • 5 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Интересно заглавие, скучен текст.
  • 6 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Да ! И още нещо е нужно за отвличане вниманието на водача от пътя!!Цигари, запалка, пепелник, чашкодържател, кафе,чашка, мобилак,смартфон, навигация, контрарадар и телевизор заради европейското, радио, касетки ,дискове,И млада спътница с минижуп !Ако съм пропуснал нещо, простете! При това положение на шофьора остава ли му време да гледа пътя ! 90 км/ч са 25 метра в секунда. При сух път колко секунди ти трябват да спреш ? Оле мале--пак жертва на пътя! Е не - само по две на ден !! ПазиБоже !

    Коментиран от #8

  • 7 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    а на жена шофьор и е нужно само огледало за да се ошашка в колата и да ошашка всички други на пътя
  • 8 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шаран БГ":

    Пусулютно вярно!
    50% от катастрофите се дължат на "отклонено внимние".