Last news in Fakti

29 Юли, 2016 14:47 2 976 1

Mercedes-AMG A45 ще получи 9-степенна трансмисия

  • mercedes-benz-
  • a-klasse-
  • mercedes-amg-
  • a45

Следващото поколение на горещия хечбек Mercedes-AMG A45 ще се оборудва с деветстепенна предавателна кутия с два съединителя. Новата трансмисия ще дебютира в обикновените модификации на A-Klasse, но за най-мощната версия ще бъде пренастроена от специалистите на заводското тунинг ателие, разкрива информатор от Щутгарт пред британското сп. Autocar.

Mercedes-Benz няма никакво намерение да се отказва от "надпреварата във въоръжаването", в която от няколко години мери сили с останалите производители на суперспортни модели от компактния клас. Ето защо инженерите на AMG смятат да изцедят и последните жизнени сокове от турбодвигателя M133.

Агрегатът, който и в момента извлича внушителните 381 к.с. и 475 Нм от 2.0 литра работен обем, ще бъде мотивиран допълнително с оптимизирана система за впръскване на горивото и още по-производителен турбокомпресор. Целта на немците е литрова мощност от поне 200 к.с.

Промени ще претърпи и цялостната конструкция на новата A-Klasse. Моделът ще порасне на дължина и широчина, но ще бъде по-лек благодарение на използването на алуминий. С 400 коня под предния капак и новата 9-степенна трансмисия това ще му позволи да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Източникът на Autocar разкрива и друга новина за следващото поколение на компактния Benz. Mercedes-AMG разработва по-умерена модификация, която да открадне купувачи от Volkswagen Golf GTI. Автомобилът ще се оборудва с 2.0-литровия четирицилиндров M270 с мощност 280 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    0 0 Отговор
    Мечето ще полудее