9 Септември, 2016 15:54 3 792 1

Honda патентова "рентгеново зрение" за шофьори

  • honda-
  • рентгеново зрение-
  • патент
Honda патентова "рентгеново зрение" за шофьори - 1

Японската компания Honda е патентовала няколко системи, които позволяват на шофьора да вижда "рентгеново". Заявките са подадени в патентното ведомство на Съединените щати.

Първата система разпознава пешеходци в слепите зони или извън обзора на водача с помощта на специални сензори. Данните се извеждат на прожекционен дисплей, което позволява на шофьора да предугажда опасни ситуации.

Втората патентована система помага за съгласуването на действията на водачите в три движещи се един след друг автомобила. Първата кола комуникира с втората, изпращайки данните за скоростта и разстоянието между тях.

Средният автомобил на свой ред предава тази информация на прожекционния дисплей на третия в колоната. Така неговият шофьор може да "вижда" водещата кола през втората и да реагира максимално бързо при възникване на извънредна ситуация на пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Сега остава да сменят "шофьорите" с по-надеждните и предвидими роботи и може и да има ефект и най-вече адекватни реакции на "зрението"