20 Октомври, 2016 10:59 8 008 2

Amazon патентова полицейски дрон

  • amazon-
  • дрон-
  • полиция
Amazon патентова полицейски дрон - 1

Американската компания Amazon патентова прототип на миниатюрен квадрокоптер с камера, който ще помага в работата на полицейските служители. Дрончето маже да се управлява с гласови команди през интерфейса Amazon Alexa и микрофон Echo.

Amazon патентова полицейски дрон

Летящата машинка ще стои на рамото на полицая. За да я задейства, той трябва просто да произнесе "Излитай". Дронът ще може да бъде насочван към определени координати, от които да предава на служителите на реда моментални снимки.

Една от функциите на квадрокоткерчето ще бъде да зависва над автомобил, докато полицаят проверява документите на шофьора. Ще може да се използва също за преследване на бегълци, издирване на изчезнали хора и видеонаблюдение по време на масови мероприятия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    "квадрокоткерчето" хахахаха!
  • 2 Квадрокоптер ве :д

    0 0 Отговор
    аххахахахааххаах :Д :Д