Last news in Fakti

2 Декември, 2016 16:40 4 015 3

Huawei показа акумулатори с графен

  • huawei-
  • watt laboratory-
  • акумулатор-
  • батерия
Huawei показа акумулатори с графен - 1

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei представи на симпозиум в Япония нов тип акумулатори. Батериите, разработени от учени от Watt Laboratory, имат двойно по-дълъг срок на служба и понасят много по-добре високите температури.

В новите йон-литиеви батерии се използва графен. Той подобрява охлаждането и предпазва от прегряване. Повечето съвременни акумулатори са ефективни и безопасни при температури до 50 градуса по Целзий. Батериите на Huawei издържат и при 60 °C.

Тестовете показват, че температурата в новите акумулатори е с 5° по-ниска от обикновените йон-литиеви батерии. 70% от капацитета се запазва дори след 2 000 цикъла на зареждане при температура 60°. 13% от заряда пък остава на разположение, след като акумулаторът е оставен в продължение на 200 дни на температура 60 градуса.

Според представители на Huawei новите батерии ще се използват за електромобили, дронове и други устройства. Подходящи са за страни с топъл климат и уреди, които се използват продължително под пряка слънчева светлина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 деса-стоян ТО

    1 12 Отговор
    Аз пък не съм ги чувал тия хуавей, някви тъпи комунисти, дето нищо не могат да измислят, голяма работа че от 90-те са №1 в телекомуникациите.
  • 2 стуянчолайномета

    0 0 Отговор
    чакаме десостоян :)
  • 3 Някои

    0 0 Отговор
    Ами поразрови се по нета и може и да понаучиш нещо за Хуауей и за ролята му във света .Е стига мързела да не ти попречи да погледнеш и някое клипче за обзор на телефон или таблет от споменатата фирма!