14 Декември, 2016 11:26 6 370 8

Nokia се завръща с проста "слушалка"

  • nokia-
  • hmd global-
  • nokia 150
Nokia се завръща с проста "слушалка" - 1

Възродената легенда Nokia пусна в продажба първия си апарат след покупката от HMD Global, която ще се занимава с разработката и маркетинга на легендарната марка. За изненада финландците се завръщат не със смартфона D1C, а с обикновена "слушалка" с бутони и цена $26.

Nokia 150 ще се предлага във версии с един или два слота за SIM карта. Класическият телефон с цветен екран издържа няколко дни без зареждане. Намигане към традициите е предварително инсталираната игра Snake Xenzia, един от най-масовите убийци на време през 90-те години на миналия век.

Апаратът има 2.4-инчов дисплей QVGA с разделителна способност 240х320 пиксела, VGA камера със светодиодна светкавица, Bluetooth, FM-приемник и батерия BL-5C с капацитет 1 020 mAh, осигуряваща работа в продължение до 1 месец в режим готовност. Размерите са 118 x 50.2 x 13.5 мм, а теглото - 81 грама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    10 0 Отговор
    Нокия са супер ама това е с дизайн от преди 5г. и технологии от преди 10г. А тук ще го продават за 80-100лв. или подарък при договор.
  • 2 незнайко

    5 0 Отговор
    Ако му вградят 5 и нагоре мегапиксела камера ще е добър. С тази VGA камера със светодиодна светкавица не е добре.

    Коментиран от #7

  • 3 Капитана

    5 0 Отговор
    За служебни и работни телефони стават.Тези обикновенни "Нокия" са перфектни безпроблемни телефони,които издържат на изтървания,удари и всякакъв тормоз,а какво по добре и от една доста издържаща батерия за далги разгавори.
  • 4 гост

    4 1 Отговор
    Аз си бях купил подобни нокии от най-простите серии, но се оказаха голям боклук. Неочаквано разговора прекъсваше, не звъняха при набиране и слушалка и микрофон бяха на едно, ясно се чува от задната страна на телефона какво какво и кой ти говори. Мисля, че бяха индийско производство. Който пусне читав телефон с големи копчета ще направи солидни продажби, на много хора тези тъч екрани не са им удобни, не се целят точните цифри така и се активира погрешни набирания.
  • 5 Нокия фен

    1 3 Отговор
    Според мен тези телефони са излагация.Нокия трябва да започнат да правят не само добри смартфони, но е да правят добри обикновени телефони, като дизайн, материали, софтуер. Както някога. Мисля, че доста хора си търсят читав прост тел. като втори. Тези телефончетау които пуснаха са пълна трагедия. Няма ли да спрат да се навират в 3 - тия свят? Там смислена печалба няма.
  • 6 Mercedes-Benz

    5 0 Отговор
    Ако Нокиата не е сглобена във Финландия или Унгария, няма смисъл, имал съм телефони оттам и такива китайска сглобка и нямат общо освен името си!

    Коментиран от #8

  • 7 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    То пълно щастие няма...не може хем да искаш да имаш телефон за разговори и батерия дето да зареждаш 2 пъти в седмицата, а на всичко отгоре и екстри да има, то точно екстрите намаляват живота на батерията и се изтощава бързо.
    Онези Нокии 1200 с фенерчето бяха най-добрите, единствената екстра им беше фенерът
  • 8 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Mercedes-Benz":

    Така е, имал съм 2 Нокии, едната беше модел 2005 произведена в Унгария и вече е на 11 години и бачка още, макар, че и изфиряса батерията и чат-пат прави мизерии, а другата ми беше модел 2009 Финландско производство, ползвах я 4 години, но взе да дава дефекти и я продадох на доста добра цена, преди да издъхне тотално, но съм много доволен и от 2-те...Сега вече съм със Samsung!