Last news in Fakti

22 Декември, 2016 00:15 2 564 1

Китай създава конвертоплан, развиващ 500 км/ч

  • китай-
  • създава-
  • конвертоплан

Той ще има данните на V-22 Osprey

Китайски инженери планират да създадат конвертоплан, способен да развива скорост от 500 км/ч., съобщи РИА Новости.

Машината трябва да има сходни данни с американския V-22 Osprey. Китайският конвертоплан може да получи прозвището „Синия кит“.

„Ние развиваме две версии на конверотплана. Те ще са за средни и максимални маси за пренос по време на полет. Машините ще могат да развиват до 500 км/ч“, заяви главният инженер на китайската държавна авиационна компания У Симин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    3 6 Отговор
    Казват, правят... Реално са една от най-мощните икономики в света но нямат собствени ресурси. Но пък имат апетит за земи от съседите и най-вече слабо заселения Сибир.Тролчетата на Путя да се позаинтересуват каква е числеността на китайската армия и защо им трябва това "хвърчило".