Last news in Fakti

26 Януари, 2017 14:45 2 194 0

Гъвкав екран от Japan Display

  • japan display-
  • гъвкав екран-
  • гъвкав дисплей
Гъвкав екран от Japan Display - 1

Един от основните доставчици на Apple Japan Display представи 5.5-инчов екран, който може да се огъва като OLED-дисплеите на Samsung и LG. Новият продукт е изработен по технологията Full Active Flex и макар да не е толкова гъвкав и тънък като корейската конкуренция, има много по-ниска себестойност, което вероятно ще доведе до появата на множество смартфони с огънати екрани като Galaxy S7 Edge.

Новият дисплей има разделителна способност Full HD (1 980х1 080 пиксела, 401ppi), максимална яркост 500 cd/m² и контраст 1500:1. Снабден е с функция за пестене на енергия и може да работи на честоти 60, 30 или 15 Hz. Гъвкавостта е постигната чрез замяна на стъкления слой с пластмасов.

Japan Display започва серийното производство на гъвкави дисплеи догодина. От компанията не уточняват дали сред клиентите фигурира Apple.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА