Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 15:20 2 131 3

Официално: iPhone ще се произвежда в Индия

  • apple-
  • iphone-
  • бангалор-
  • индия
Официално: iPhone ще се произвежда в Индия - 1

Министърът на информационните технологии на индийския щат Карнатака Приянк Хардж обяви в Twitter, че Apple открива производствени мощности в столицата Бангалор, съобщава Bloomberg.

Производството на iPhone и други "ябълкови" устройства в Индия ще бъде възложено на тайванската компания Wistron Corp. Продукцията ще бъде предназначена за местния пазар, на който Apple има 5-процентов дял.

Миналата година в Индия са продадени 2.5 млн. "айфона", което отрежда на американската компания 10 място. Аналитици на International Data Corporation (IDC) прогнозират, че тази година индийският пазар ще задмине американския и догодина ще отстъпва само на китайския.

В момента Apple води преговори с индийското правителство за предоставяне на 15-годишна данъчна ваканция. Основни конкуренти на компанията от Купертино във втората най-многолюдна държава на планетата са Samsung, Xiaomi, Oppo и Lenovo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 INDIANEC

    6 1 Отговор
    и вече ще се казва INDIA-PHONE

    Коментиран от #2

  • 2 гощо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "INDIANEC":

    До сега беше chaina-phone
  • 3 Роман дизел

    1 2 Отговор
    В град Лом отваря врати комбинат за пейджъри