Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 17:39 2 461 7

Бариста от Mitsubishi

  • бариста-
  • робот-
  • mitsubishi
Бариста от Mitsubishi - 1

В санфранциското заведение Cafe X работи служител, който безпроблемно приготвя по 100-120 напитки на час. Той не се уморява, не си губи времето в клюки с колегите и не закача хубавите клиентки.

Бариста от Mitsubishi

Gordon е високопрецизен робот на Mitsubishi с шест оси на движение и цена $5 млн. Управлява го специален софтуер, което позволява да бъде поръчана напитка през мобилно приложение или терминал в самото кафене.

Бариста от Mitsubishi

Щом получи поръчка, роботът-бариста избира нужните съставки и приготвя еспресото или латето с помощта на три машини за не повече от 3 минути. След това поднася готовата напитка върху специален плот с подгряване, откъдето клиентът може да си я вземе, въвеждайки код от приложението.

Бариста от Mitsubishi

Кафето в Cafe X струва $2.25, а латето - $2.95, което е по-евтино, отколкото в Starbucks. При оформянето на поръчката може да бъде посочен час за вземането на напитката с цел икономия на време. Ако обаче купувачът се забави повече от 6 минути, Gordon изхвърля кафето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    4 0 Отговор
    Готина играчка и кафето сигурно ще е супер .
  • 2 ссс

    1 5 Отговор
    Идва Путин и о.ира всичко

    Коментиран от #4

  • 3 Обама

    0 5 Отговор
    Направата на водна риза ще осмисли оста Путин-Тръмп
  • 4 КККК

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "ссс":

    Може ли, поне под една статия да няма глупави тролски коментари.За какво се пише в статията,а вие какво коментирате.Как можа тази държава да се напълни с мекотели,които за пари и майка си ще продадат.
  • 5 кроко

    3 1 Отговор
    Майко мила! При цена 5 мил. долара и средна цена на двете напитки 2.6 долара, ще са нужни 1 923077 напитки за да се изплати този робот и това е без другите разходи, като консумативи за кафето: кафе, вода, ток и т.н., а потдръжка!!! Да кажем че прави една напитка за 2 минути, ще са нужни 2671 дни НОН-СТОП, 24 часа работа за да се изплати. и то без други разходи. Ако цената е вярна, частите на тая машина просто нямат такъв ресурс за да се изплатят!

    Реално погледнато, това е един заваръчен робот, само че обслужва кафемашини и кафемелачки. Разбирам че Митсубиши искат да си направят реклама, ама много по-евтино щеше да е да сложат на един кафе автомат табличка за готовите кафета, модул да си правиш поръчките и готово.

    Коментиран от #6

  • 6 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Прав сте, за заваръчния робот. Може би цената е грешна. От друга страна, за тях милионите не са проблем.
  • 7 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Аз не бих сменил "готината барманка" с този "робот", ако ме разбирате какво искам да кажа ;-)