Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 12:33 1 502 0

Спират стрийминга на чужденците в Китай

  • стрийминг-
  • пряко излъчване-
  • забрана-
  • правителство-
  • китай

Правителството предприе ограничителни мерки

Спират стрийминга на чужденците в Китай - 1
Снимка: shutterstock.com

Стриймингът (излъчване на живо) в Китай набира все по-голяма популярност, но чужденците няма да могат да участват в забавлението. Много от гостите на страната се възмутиха, че акаунтите им са спрени и не могат да заработват пари, тъй като в стрийминга, домакините получават пари под формата на дарения и виртуални подаръци.

"Апликацията ми, през която стриймвам, ми изпрати съобщение, че съм нарушил някакви правила и стриймът ми спря", заяви Антон, който е украинец, но живее в Китай. "Свързах се с отдела за клиенти и оттам ми обясниха, че това е нова държавна регулация".

Преди около година китайското правителство прие закон, при който чужденците трябва да получат специално позволение от Министерстово на културата на Китай, за да могат да правят предавания на живо. Причините за тези действия на регулационните органи не са оповестени.

Стриймингът в Китай е изключително популярен. Над 300 милиона души са използвали приложения, позволяващи преките предавания, за 2016-та година. Много от стриймърите се изхранват чрез преките си предавания и парите, които получават от зрителите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА