Last news in Fakti

8 Март, 2017 12:23 5 460 9

Измислиха перфектните батерии

  • батерия-
  • акумулатор

Създателят на йон-литиевите батерии с нов революционен акумулатор

Измислиха перфектните батерии - 1

Обезпечаването с надеждна и продължителна енергия е един от основните проблеми на хората, занимаващи се с мобилни електрически устройства. Сега, колектив от учени, начело със създателя на йон-литиевите батерии Джон Гудинаф, представи една принципно нова батерия, работеща на твърд електролит от стъкло.

Традиционният течен електролит има редица недостатъци, сред които най-съществения - самозапалването му. Използването на твърд електролит значително снижава тази опасност, като Гудинаф изтъква и още няколко предимства. Основните са: ниска цена и три пъти по-голям капацитет.

Още от предимствата на новите батерии са по-бързото им зареждане и възможността за по-продължително използване. Освен всичко това новите батерии разполагат с разширен температурен диапазон на работа, като могат да работят и при минус 60 градуса по Целзий.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 0 Отговор
    И какви са им недостатъците тогава??
  • 2 Гост

    10 0 Отговор
    Че не могат да се произвеждат :D
  • 3 корса опел пежо

    0 1 Отговор
    Ако това е вярно, обединено с TREV технологията с едно зареждане на 50л дизел, авиобензин или газ(метан или пропан бутан) ще се изминават над 5000км!
  • 4 Драка

    10 1 Отговор
    Ще ни пуснат тая баница,ама друг път.Тези показатели
    на батерии биха означавали край на петролната ера
    а това няма,как да се случи сега,прекалено много хора
    с позиции печелят от нефт.
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Може и да има такива батерии, но щом не ги произвеждат значи има защо. Както литиевооксидните батерии-зареждат се еднократно с голям капацитет и след окисляване не могат да се презаредят- без значение, че дават пробег от 900км на електроавтомобил. Все ще има някаква изненада, която ще направи невъзможна продукцията на такива батерии понеже, ако се работи отдавна по това, години наред, то големите производители ще го знаят и ще го усвоят преди да стигне до медиите. Кой голям производител няма да иска да направи най-търсената батерия на света, за малко пари и милиарден оборот?
    https://news.utexas.edu/2017/02/28/goodenough-introduces-new-battery-technology
  • 6 Дрън

    3 0 Отговор
    Само глупости сте писали.Пише измислиха!А за да се пусне в производство се изисква техническо оборудване и време.Това да не ви е като да изпеете и направите клип на чалга песен.За петрола винаги ще има място.Милярди,коли,влакове,самолети и други подобни кво' си мислите,че ще се изпарят изведнъж ли? Петрола се използва и за други цели не само да си пълните колата.
  • 7 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    Те хубаво са ги измислили, но дали и кога ще ги пуснат в масово производство и продажба?!
  • 8 незнайко

    2 3 Отговор
    От 2000 година до сега, на човечеството се пуска по капка за година знания от НЯКОГО, за електричеството. Никой не се замисля защо и от кого ! БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА !
  • 9 Дали?

    2 0 Отговор
    Сигурен ли си, че безплатен обяд няма? Стига сте я повтаряли тая фраза, ами се огледайте малко. Нещата са относителни спрямо гледната точка.