Last news in Fakti

9 Март, 2017 13:16 2 526 3

Новият космически двигател на Blue Origin

  • blue origin-
  • ве-4-
  • космос-
  • ракета-
  • двигател
Новият космически двигател на Blue Origin - 1

Компанията Blue Origin, специализирана в космическите разработки представи своя нов силов агрегат, предназначен за ракети за многократни полети. Двигателят се нарича ВЕ-4 и ще бъде интегриран в ракетата New Glenn, която се строи в момента.

Работата по новия силов агрегат отнема на специалистите от компанията цели шест години, но сега агрегатът е готов за използване. Ракетата New Glenn, на която ще бъде монтиран двигателят ВЕ-4 е от т.нар. тежък клас.

Височината и е 95 метра, а диаметърът 7 метра. Ще се използва, както за извеждане на сателити в орбита, така и за превоз на хора и товари до МКС. Предвижда се и изнасяне на специален апарат до Луната, който ще произвежда енергия там.Новият космически двигател на Blue Origin


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    6 11 Отговор
    по-скоро им е отнело 6 години да изкопират РД-180, ще видим дали е успешно :)

    Коментиран от #2

  • 2 iwann

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    прочети това http://svpressa.ru/economy/article/167763/ и после ми говори за рд-180

    — Американцев, на деле, ситуация с РД-180 вполне устраивает. Их устраивает, прежде всего, что наш двигатель относительно дешев, по сравнению с двигателями американского производства. Поясню: мало кто знает, но двигатель РД-180 разработан на американские деньги, и документация на него принадлежит США. По сути, РФ производит этот двигатель как бы по лицензии.
  • 3 Ганю

    11 3 Отговор
    Къв двигател бре, това е турбото на беемвето на onq s konq 😂