Last news in Fakti

19 Април, 2017 15:24, обновена 19 Април, 2017 15:25 2 415 4

Скоро екраните ще разпознават пръстови отпечатъци

  • пръстов отпечатък-
  • дактилоскопия-
  • apple-
  • iphone
Скоро екраните ще разпознават пръстови отпечатъци - 1

Корейската компания CrucialTec е получила патент за разположен в екрана скенер за пръстови отпечатъци (DFS). Технологията е разработвана в продължение на 5 години и ще позволи на производителите да премахнат дактилоскопичните датчици в бутона Home или задната страна на смартфоните.

Скоро екраните ще разпознават пръстови отпечатъци

В момента CrucialTec усъвършенства вградения в дисплея скенер и подготвя документация за патентоването на алгоритми за софтуер за сканиране. Компанията преговаря и с производители, които поддържат идеята.

Скоро екраните ще разпознават пръстови отпечатъци

От невидимия датчик, разположен в екрана, се интересува както Apple, така и Samsung. Революционният скенер ще се произвежда от американската компания Synaptics. Говори се, че юбилейният iPhone, който ще дебютира през есента, ще разполага с новата технология.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    18 0 Отговор
    Трябват им всичките ви пръстчета, понеже досега имаха само палчета и показалчета, пригответе очните ириси, а по-натам кръвна група и медицински картони. Адресите вече ги имат, както и повечето ви любими места, които посещавате, Биг Брадър идва, стадото да не се притеснява!
  • 2 КЪНЧО

    9 0 Отговор
    Към коментара на Mercedes-Benz добавям че проявяват интерес и към спермограмата ни, оплодителната ни способност.
  • 3 Трифонов

    1 0 Отговор
    Да. Още когато се появи първият iPhone, както и концепцията за социалната мрежа и FB, за мислещите хора никога не е било тайна, че последните са проект на ФБР и се финансират от тях, а тайните служби и ЦРУ пък още от самото начало са тайната зад успеха на iPhone. И нещата вече започват да придобиват наистина заплашителни параметри. Ако преди пет години например, можеше този проблем да бъде решен лесно, като просто не използваш iPhone и внимаваш какво споделяш в соц.мрежи или дори, като не ги използваш, съвсем скоро това вече няма да върши никаква работа. Даже и в момента мисля, че то не върши работа, понеже истината е, че нямаме ни най-малката шибана представа какво правят с нас устройствата, които ползваме. Скенерът е в хоум бутона. Нали не вярвате, че зависи от вас дали ще ви сканира пръстовия отпечатък?! Или вярвате, че лицевото разпознаване би могло да работи само ако вие искате това? Или пък скенера на ириса на окото? Или пък снемането на проба от гласа ви. Не се заблуждавайте. Всички тези данни са вече снети или ще бъдат снети съвсем скоро. Защото ние - тъпанарите потребители, наложихме с пословичната си тъпотия, характерна САМО за т. нар. "западно демократично общество", на всички производители да се подчинят на волята на американските тайни служби и да направят устройствата си като тези на Apple. Които никога не са имали друга цел или предназначение... или достойнства, освен да трупат информация за всеки. Защо ли? Ами защото перфектният американ
  • 4 Време е

    0 0 Отговор
    Време е да заредя батерията на 3210-ката.