Last news in Fakti

26 Април, 2017 18:31 2 376 3

Тайван и САЩ наблягат на смaрт технологиите

  • тайван-
  • сащ-
  • симпозиум-
  • smart technology-
  • интернет на нещата-
  • смарт технологии-
  • "умни градове"-
  • иновации-
  • дигитализация-
  • цифрови технологии-
  • форум-
  • икономически растеж

Симпозиум Smart Technology се проведе в Таоюан

Сътрудничеството на Република Китай и САЩ в областта на цифровите технологии направи още една крачка напред след еднодневния Smart Technology симпозиум, който се състоя вчера в Таоюан. По време на събитието двете страни обещаха да укрепят обмена на решения за смарт градовете, финансовите технологии и интернет на нещата.

Двете страни обявиха създаването на групи от експерти от Тайван и и САЩ от публичния и частния сектор, които да улеснят задълбочените дискусии за засилване на сътрудничеството в областта на развитието на смарт технологиите. Този орган ще представи констатациите си на Третия форум за цифровата икономика в град Тайпе по-късно тази година.

Основаният през 2015 г. от Икономическия и културен представителен офис на Тайван в САЩ и Американския институт в Тайван, Форумът за цифрова икономика служи като двустранна рамка за насърчаване на устойчивия растеж чрез прилагане на нововъзникващи решения в областта на информационните и комуникационни технологии.

Очаква се новият орган да засили консенсуса относно мерките за насърчаване на разширяването на цифровата икономика в рамките на Форума. Към днешна дата Тайван и САЩ потвърдиха своята подкрепа за широкообхватни инициативи, включително преследване на високи стандарти за цифрова търговия, както и търсене на възможности за насърчаване на по-тясното сътрудничество между техните форми за рисков капитал, стартиращи клъстери и иноватори.

Съвместно организиран от Националния съвет за развитие към правителството и Американския институт в Тайван, Smart Technology симпозиумът събра около 260 служители и представители на бизнеса от двете страни, сред които заместник-министърът на Националния съвет за развитие Кунг Минг –хсин, кметът на Таоюан Чен Уен-цан, председателят на Асоциацията на банкерите в Тайван Лиу Джей-черн, директорът на Американския институт в Република Китай Кин Мой, Холи Вайнярд – заместник-помощник секретар по световните пазари към Министерство на търговията в САЩ и други.

Описвайки Тайван като лидер в областта на смарт технологиите в региона, Кунг заяви, че правителството понастоящем се фокусира върху сектори като здравеопазването и транспорта като част от инициативата на азиатската Силиконова долина. Тези усилия ще разкрият способността на нацията да развива интегрирани решения и ще спомогне за разширяването на цифровата икономика.

Азиатската Силиконова долина, която обхваща инернет на нещата и други нововъзникващи и постепенно налагащи се смарт технологии, заема централно място в инициативата „Пет + две“. Тази цялостна програма за икономическо преструктуриране е насочена към биотехнологиите и фармацевтичните продукти, зелената енергия, националната отбрана и смарт машините, както и насърчаването на две основни концепции: циркулярна икономика и нова парадигма за развитие на селското стопанство.

Очаква се през месец август тази година Тайван да изпрати делегация във Вашингтон за Global City Teams Challenge Expo 2017, за да демонстрира проектите за смарт градове в страната и да представи свързаните с това бизнес възможности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost88

    0 0 Отговор
    К,во е тва?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 майкомила

    0 1 Отговор
    девойката смята, че Китай и Тайван са едно и също нещо