Last news in Fakti

2 Май, 2017 10:09 11 480 5

Вижте еволюцията на един болид от Ф1

  • формула 1-
  • болид-
  • еволюция-
  • mclaren
Вижте еволюцията на един болид от Ф1 - 1

На сайта PartCatalog се появи една интересна анимирана графика, показваща ни еволюцията на болидите от Формула 1. По-конкретно става дума за болидите на McLaren, но като общо от анимираното GIF-че се добива представа за това как се изменят автомобилите от най-зрелищната надпревара през годините.

Като цяло отборът McLaren има над 800 старта във Ф1, като през годините пилотите на тима са печелили 155 полпозишъна и са стъпвали на най-високото място на почетната стълбичка 182 пъти.

Тимът е печелил титлата при конструкторите, а пилоти на отбора са печелили 12 пъти световния шампионат. Показаните болиди на анимацията започват от 1966 година и достигат до актуалния в момента. Вижте.

Вижте еволюцията на един болид от Ф1


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    5 4 Отговор
    шреди имаше автомобили в Ф 1 и гледаемост
    форд хонда ягуар мерцедес БМВ рено тоьота
    и човек ги свързва някак със себе си
    а сега
    ами нямам касателство с торо росо
    с маруся или с форс индия
    не че тогава ако имам сдна от марките
    имам касателство с тия там
    но по близо ги усещах някак

    Коментиран от #2

  • 2 волния ездач

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ддд":

    Как? Marussia Virgin Racing ми беше любимия отбор!
  • 3 гост

    10 0 Отговор
    Защо Наскар, НБА, НФЛ има гледаемост - билетите са евтини и са достъпни за много хора. Печели се от тв. права, от реклами и др. а Екълстоун не спря да ограничава формулата вместо да се разпространява, тя става все по-скъп спорт. Отборите фалират, има само един доставчик на гуми, само 3 двигателя (Хонда не го броя, не би било честно спрямо другите). Какво от технологиите е влязло в нормалното автомобилостроене - само суперспортните коли имат Керс, керамични спирачки и активни дифузьори. Самите отбори искат простота и облекчения на двигателя, свобода на аеродинамиката и оформлението.

    Коментиран от #4

  • 4 chase carey

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Спокойно! Поех нещата. Джуджето вече само ще дрънка, после ще поспре. И без това само крадеше идеи от NASCAR и IndyCar, като ги прилагаше както му дойде, та нищо не излизаше. Сега Рос Браун ще направи план и ще го следваме неотлъчно. Айде, ще се видим някъде из пистите да ръфаме барбекюта и лочим бира като истински реднеци!
  • 5 Тит

    4 2 Отговор
    Най красивият Макларън е когато Сена караше за тях,това сега е много грозно,пък и трошливо.Няма такова падение за тази марка ,както през последните години.