Last news in Fakti

8 Май, 2017 11:14 13 974 26

Европа все повече отхвърля колите с ДВГ

  • алтернативни горива-
  • автомобили-
  • европа
Европа все повече отхвърля колите с ДВГ - 1

Технологиите в света на автомобилите се развиват доста динамично в последните години и все повече клиенти се възползват от тях. Това с пълна сила важи за Европа, където по данни на ACEA, в първата четвърт на 2017-а се наблюдава огромен ръст в търсенето на коли с алтернативно задвижване.

Регистрациите на такива возила в ЕС са нараснали за първите четири месеца от годината драстично. Новите електрически коли са с 29.9% повече от аналогичния период през 2016 година (47 200 ел. автомобила). Значително са се увеличили и продажбите на хибридни автомобили - с 61.6%.

През 2017-а от този вид превозни средства са продадени 111 0000 екземпляра, а от колите, задвижвани от природен газ (метан) - 54 700. Най-голям ръст на автомобилите с електрическо задвижване се отчита в Германия, Испания и Великобритания. Изцяло електрическите коли са най-популярни през 2017-а в Германия, където ръстът е 117%.

Във Франция този ръст е 22.9%, в Холандия - 84.8%, а във Великобритания - 46.5%. Като цяло обаче, най-големия пазар за автомобили с алтернативни горива през 2017 година е Италия, следвана от Великобритания и Франция. България все още е далеч от лидерите, но и у нас се наблюдава раздвижване в сектора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    44 33 Отговор
    НИКОГА

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    25 41 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    Искаш да кажеш никога повече смърделници ! Много скоро ще си прав !

    Коментиран от #3

  • 3 бай Иван

    37 21 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не, обратното.
    Е*и се.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    9 11 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Разбирам , че се притесняваш и нервичките ти вече са на ръба , но това е реалността за твое съжаление . И понеже много обичаш сметките с процентчета можеш ли да сметнеш за твоите "съмишленици" при 100% годишно увеличение , колко години ще трябват за достигане от 1% до 100% от продажбите ? Айде да не се мъчиш много , ще ти подскажа - по-малко от 8(осем) , демек с тоя темп до 2025 ще е приключило , финито , end !!! Е , ние сме по-песимисти и ще отпуснем още 5 , ама пак е 2030 , кво да правиш , това е живота !!!
  • 6 Мечо Дебелия Меч

    7 10 Отговор
    Всичко е загуба и хвърляне на милиони сега най-големите марки не могат да правят старите бензинови и дизелови двигатели дето ги има от стотици години тръгнали да преоткриват нови технологии та старите не можем да докараме до едно стабилно положение пък камоли да скачаме на нови технологии
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 2dw

    3 1 Отговор
    я май пуснаф комент на друго место,
    та вопрос: ще намерят ли PSA кинти да си напазарувят KIA
  • 9 onq s konq

    6 6 Отговор
    Никога както казва ванюгата, е46 е символ на двг
  • 10 Ироничен

    9 1 Отговор
    Много статистика на увеличените продажби. А статистика на съотношението на колите в движение в Европа? Или не отговаря на заглавието?

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ироничен":

    Ами статистиката е много проста , ама днес явно с Госта ви куцат сметките . Средния живот на автомобил в ЕС е между седем и осем години , айде и за теб ще отпуснем още 2 , тоест най-много 10 (десет) години след спирането им от продажба ДВГ-тата ще изчезнат от Европа . Всъщност обаче далеч преди това ще могат да се карат само на село , щото в никой нормален град няма да ги пускат , срещу никакви пари !

    Коментиран от #14

  • 12 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ироничен":

    Сам може да сметнеш на фона на 15 млн. продадени автомобила в Европа за 2016 г. колко е 111 000. Точно 0,74%.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Сега трябва да ти повтарям сметката колко време трябва за да станат от 0,74% на 100% , при положение , че сам признаваш , че се удвояват на годишна база ! И то в следващите години се очаква увеличение не със 100% , а със пъти годишно , защото след 2019 почти няма да остане производител , който да не предлага поне 3-4 модела "електрички" и цените ще бъдат същите като на ДВГ : цитирам ВАГ : от 2019 електромобил на цената на днешните дизели !!!!
    http://www.investor.bg/e-drive-academy/487/a/volkswagen-obeshtava-elektromobil-na-cenata-na-dneshnite-dizeli-238588/
  • 14 фост

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Може и да не ги забранят напълно, но ще се плаща яко, което дефакто ще обезсмисли използването на ДВГ в големите градове.

    Вече има работещи системи в големите европейски градове, базирани на трафик камерите на входовете и изходите. Камерата засича номерът на автомобила и дали има обозначителен стикер за еко автомобил, ако няма запомня кога е влязъл и съответно когато излезе му начислява престой. Начисленият престой, примерно седмица, се изпраща подобно на фиш за нарушение на собственика. Лесна работа :) .... и като направят примерно 20 € на ден, ходи карай ДВГ.

    Прав си! До 10 години автопарка в нормалните страни ще се поднови и само богаташите ще могат да си позволят таксите и да карат ДВГ в големите градове.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "фост":

    20 евро в момента ще ти стигнат най-много за 4 часа паркинг в европейски град . Ако ще говорим за наказателни такси по-скоро ще почнат от 200 или даже 2000 на ден , обаче и това е минало , вече половината обявиха , че изобщо ще забранят дизелите до 5-7 години , а бензиновите ще ги последват след още толкова най-много
  • 16 Ироничен

    6 3 Отговор
    Тукашните електрофили електрички ли карате или колела? Май второто. Всеки ден чета какво са написали електрооптимистите, а съм виждал два хибрида на пътя е нито една Тесла. Първата зарядна станция още не е почнала да се строи.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Дядо поп

    4 2 Отговор
    Всички сметки може да си ги сложите,където слънце не
    огрява,ако утрешен ден някой измисли още по-евтина
    още по-лека и с по-голям капацитет батерия.Доколкото
    знам в момента 70% от цената на електричката идва от
    батерията и въпреки високата цена на ел.колите пак се
    намират хора да ги купуват,ами с 10% примерно по-евтини
    батерии.
  • 18 RX450h

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Ироничен":

    Глупости. Има много хибриди (даже едни таксита са само хибриди), а и станции за зареждане (не непременно на Тесла) има на доста места.
  • 19 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ироничен":

    За твое и за мое съжаление все още карам ДВГ и то няколко и от различни марки и видове превозни средства и най-вероятно знам повече за тях отколкото ти някога ще научиш изобщо , именно затова знам , че нямат никакво бъдеще и премахването им ще донесе само ползи за всички , даже и за такива дървени философи като Госта и тебе

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Виж как сам се охарактеризираш преписвайки твои качества на другите - по-дървен философ от теб няма!
    Никой не твърди, че не трябва да има електрички, но налагането и забраните никога не са водили света към добро! Ти си този, който твърди, че трябват забрани - диктатурата на ниско образовани и глупави хора, винаги е в ущърб на цивилизацията и прогреса.
    И аз псувам като видя някоя печка, която трови въздуха, защото собственика е бутнал някой лев и е "минал" ГТП, но и електричка да кара ще е същия и след него ще тече киселина от акумулатора например!
    Така, че е хубаво да се събудиш и да не си краен в пропагандата си с тези електрички!
  • 21 Julio

    10 4 Отговор
    И кво излезна - прости крушки и мощни прахосмукачки не може, но ел.коли може. Измислени лицемери...
  • 22 pepi

    3 4 Отговор
    Момчета, след като светът се развива трябва и ние да се развиваме, ако едно време са мислели като вас никога хората нямаше да слязат от каруците. А сега каруци ползват само по-тъмните субекти от населението. Стига с този консерватизъм. Мрънкахте с/у автоматиците, но все повече хора предпочитат такива трансмисии. Сега мрънкате с/у ел. колите, но след 20 години ще се чудим как въобще сме карали сегашните си "кочини". Бъдещето е в ел. превозните средства. Евро 7 с дизел граничи с лудост - 15 ЕГР-а и 20 Адблу системи-кому е нужно?

    Коментиран от #23

  • 23 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "pepi":

    Момче, ако беше чел достатъчно, щеше да знаеш, че консерватизъм е именно в ел. колите, защото са с 50 години по-стара технология от ДВГ!!!
    Разбираш ли колко нелепо е мнението ти???
    Пак повтарям, че трябва да има избор - кой каквото иска да кара, а не някой да се налага с някакви псевдо доводи и откровени лъжи!!!!

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    За твое съжаление бъркаш свободата със свободията , както и съмишлениците ти , с които се опитвате да изкарате собствените си комплекси и прищявки "право на избор" . По твоята логика трябва на бандитите да се разреши да грабят , палят и убиват , щото това е ТЕХНИЯ избор . Който всъщност не се различава много от вашия и то към най-невинните и незаслужили това , собствените ви , а и чуждите деца . И каквото и да си смучеш от пръстите не променяш простия факт , че всяко ДВГ е подвижна газова камера за масово унищожение , особено в градовете

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Аре стига бе, екофашист - ставаш смешен!!! Паралела между избора на МПС и престъпленията, показва само интелектуалната ти немощ и мозъчна импотентност!
    Ти нали сам казваш, че сега караш ДВГ - защо не си купиш електромобил? Или "престъпленията" ти с ДВГ са с давност?
    Жалка история си ти, диктатурата която бленуваш, няма да ни донесе нищо добро, но ти нямаш капацитета да го осъзнаеш! И повярвай ми, електромагнитната индукция на 400 kW на 50 см от тялото, няма да са най-безобидното нещо на света!

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    "Престъпленията" ми с ДВГ са над 90% свързани с работа и също така над 90% в извън градски условия . Освен това нито едно от тях не е и никога не е било дизел , всъщност всички без едно са на метан . И съвсем сериозно ще си купя електромобил , най-вероятно повече от един , но след около 5-6 години , когато цените ще са доста по-добри , а и показателите и инфраструктурата също . И никаква диктатура не бленувам , това което става в момента с нищо не е по-различно от прехода от коне към парни машини , а след това към ДВГ . Е вече и той си изпя песента и ще бъде заменен по реда си от нещо категорично по-добро , преживей го !