Last news in Fakti

22 Май, 2017 12:51, обновена 22 Май, 2017 12:52 5 211 5

Китай показа нов боен хеликоптер

  • вертолет-
  • хеликоптер-
  • aviation industry corporation of china-
  • avic-
  • z-19e
Китай показа нов боен хеликоптер - 1

Aviation Industry Corporation of China представи нов ударен вертолет, предназначен за поддръжка на сухопътни части от въздуха, съобщава Reutres. Z-19E ще се произвежда за износ в страните от азиатско-тихоокеанския регион.

Китай показа нов боен хеликоптер

Експортната версия на хеликоптера се различава съществено от базовия Z-19. Максималното полетно тегло на машината е едва 4 250 кг и позволява изпълнението на широк спектър от маневри в реална бойна обстановка.

Китай показа нов боен хеликоптер

Ниската маса не се е отразила на бойната мощ на Z-19E, който е станал значително по безопасен и безшумен. Вертолетът е снабден със специална система, която предотвратява попадането на странични предмети в лопатите. Това му позволява да лети на минимална височина и кацания във всякакви местности.

Китай показа нов боен хеликоптер

Z-19E може да се въоръжи както с ракети клас "Въздух-Земя", така и "Въздух-Въздух". Основна задача на новия китайски вертолет е унищожаването на наземна и въздушна техника на противника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    6 3 Отговор
    А познайте от къде е копиран този еликоптер?
  • 2 гост

    2 3 Отговор
    Чисто китайска разработка, не са копирали, не са крали, не са гледали дори от браточеда му Harbin Z9, който е копие на Eurocopter Dauphin и не са прекопирали предната част на Mangusta A-129.
  • 3 мъжкар

    6 1 Отговор
    Това си е чисто копие на американския АПАЧИ!!
  • 4 Андре

    3 0 Отговор
    Ако беше в Русия...статията щеше да бъде "Русия ЩЕ покаже нов боен хеликоптер" 😂 Така се прави, макар и да прилича на Апачи, правиш и показваш...
  • 5 чайна майна

    3 0 Отговор
    Всъщност конструкцията на тоя тип въртолети е такава, че каквото и да направят все ще прилича по нещо на някой от другите вече съществуващи. Както се казва, еднаквите проблеми налагат еднакви решения. Аз мисля че китайските ръководители на такива проекти са по-умни и практични от западните щото не си играят да конструират нещо от нулата, а взимат нещо вече готово и доказано и с някои леки изменения в конструкцията(често се получават по-добре от оригинала)правят същата машина, но поизчистена от недостатъците на "еталона". Така правят и с коли, мотори, лодки и всякаква друга техника.