Last news in Fakti

1 Декември, 2011 13:34 3 324 0

Велосипед за лениви от Toyota и Yamaha

  • toyota-
  • yamaha-
  • pas with
Много хора обичат да карат велосипед, но идва момент, когато въртенето на педалите става или досадно, или уморително. Именно за подобна целева група инженерите от Toyota и Yamaha са разработили иновационно превозно средство.
 
Става дума зе електрически велосипед, носещ името Pas With, който в момента се явява прототип, но създателите му възнамеряват да стартират серийното му производство в съвсем скоро време.
 
Интересното при Pas With е, че батериите на електрическия велосипед се зареждат както от въртенето на педалите, така и от стандартна 220-волтова розетка. Акумулираната енергия може да се използва по два начина.
 
На равно Pas With може да се движи само на електричество, докато при стръмни баири електромоторът може да работи съвместно с педалите, като по този начин значително се улеснява работата на велосипедиста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА