Last news in Fakti

4 Декември, 2011 10:49 7 764 1

Бебешката количка се роботизира

  • бебешка количка-
  • 4moms-
  • origami

В Щатите започнаха продажбите на първата в света бебешка количка-трансформър, която се сгъва и разгъва с натискането на копче. Роботизацията обаче далеч не е най-футуристичният компонент от арсенала на количката.

Трансформърът Origami е разработен от компанията 4moms. Името на фирмата може да се преведе и като "за мами", така и като "4 мами". Основана е от самотни майки и поназнайват това-онова за родителските неволи.

Конструкторите на новата бебешка количка логично са се погрижили на първо място за сигурността. Вградени в седалката датчици отчитат присъствието на дете и не позволяват на Origami да се сгъне.

Самият процес на трансформация не може да започне с натискането на само един бутон, за да се избегне случайно сработване на механизма. За целта е нужно завъртането на обръч около копчето. За всеки случай има и трета линия на защита - скрит блокаж, който не позволява на малките любопитковци да сгънат количката.

В дръжката е вграден течнокристален дисплей, който информира за състоянието на батерията, дали в седалката има дете, температурата на въздуха, изминатото разстояние и скоростта на движение.

"Люкът" на козирката, благодарение на който родителят винаги има видимост към бебето, не е кой знае колко впечатляващ - за разлика от четирите държача за чаши и бутилки.

Наклонът на облегалката на седалката се регулира в диапазона от 72 до 40 градуса, а производителят твърди, че инженерите са свели до минимум точките на възможно прищипване.

Ръчната спирачка работи като при автомобилите - със зъбчат фиксатор. От 4moms са особено горди, че зад количката липсва т.нар. "кик-зона". На прост език това означава, че липсва напречната ос на задния мост, която бутащият обикновено подритва.

Задвижващият мотор на количката-трансформър е с големината на батерия тип D. Захранва го акумулаторна батерия, която се зарежда от вградени в главините на колелата генератори. За комфорта на малките пътници пък се грижи напълно независимо окачване.

Разбира се, ако батерията на Origami е изтощена, количката може да се сгъне и разгъне ръчно. За лесното придвижване в компактно състояние се грижи малко допълнително колело.

Стандартната седалка може да се замени с люлка или столче за кола с помощта на адаптори. Кабел пък позволява зареждането на всяко електронно устройство с USB-порт.

Origami струва $850. Пълният пакет от опции и допълнителни аксесоари излиза още $200. Първите екземпляри от количката-трансформър ще бъдат доставени през януари догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 0 Отговор
    всичко е перфктно, само дето не става ясно дали количката става за новородени или е просто изгъзица за по-големи бебета