Last news in Fakti

24 Юли, 2017 10:45 4 383 3

Разрешиха на Илон Мъск да копае тунел от Ню Йорк до Вашингтон

  • boring-
  • hyperloop-
  • илон мъск
Разрешиха на Илон Мъск да копае тунел от Ню Йорк до Вашингтон - 1

The Boring Company на Илон Мъск е получила разрешение за строителството на подземен тунел от Ню Йорк до Вашингтон, съобщава бизнесменът в Twitter. Съоръжението ще се използва за свръхзвуковия влак Hyperloop.

Разрешиха на Илон Мъск да копае тунел от Ню Йорк до Вашингтон

Предполага се, че по пътя си от Голямата ябълка до столицата тунелът ще минава през градовете Филаделфия и Балтимор. Hyperloop ще изминава целия маршрут за 29 минути.

Разрешиха на Илон Мъск да копае тунел от Ню Йорк до Вашингтон

Идеята на Мъск е гарите на свръхзвуковият влак да бъдат разположение в центровете на градовете, а пътниците да стигат до пероните чрез система от "дузина или повече асансьори".

Неотдавна Мъск обяви, че е започвало строителството на пилотен тунел в Лос Анджелис. Бизнесменът смята, че подобни съоръжения ще могат да се използват от специални безпилотни автобуси или своеобразно "метро за автомобили", което ще ги превозва на платформи със скорост 200 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    9 5 Отговор
    Закъснял е - чичко Сталин отдавна е прокопал под Кремъл. Айде ушанките да ни обяснят.
  • 2 Зорлем

    5 1 Отговор
    Тъй като това е новина от миналата седмица, после имаше добавки, че някои кметове по пътя на тунела изобщо не знаели за това разрешение, така че "истината е някъде там"...
  • 3 Ади Бе

    3 0 Отговор
    А термина "устно разрешение" като се говори за дела с държавна администрация е много готин филм.