28 Юли, 2017 14:54 1 794 0

Microsoft плаща до $250 хил. за пробив в Windows

  • microsoft-
  • windows
Microsoft плаща до $250 хил. за пробив в Windows - 1

Подразделението на Microsoft Security Response Center обяви старта на нова програма за откриване на уязвими звена в сигурността на операционната система Windows. Целта е да се предотвратят бъдещи атаки с вируси от типа на WannaCry и Petya.

Новата програма е предназначена както за професионалисти, така и за обикновени потребители. Специалистите са единодушни, че причина за многобройните атаки срещу компютри с Windows е слабата защита срещу вируси.

За целта от Microsoft възнамеряват да привлекат възможно най-голям брой експерти в борбата срещу пробивите в сигурността. Всеки, който открие такива слабости, ще може да изпрати сигнал, в който да посочи системната грешка.

Центърът за безопасност на софтуерния гигант пък е увеличил чувствително премиите за установени пробиви, за да се справи с конкуренцията на черния пазар. Някои сравняват този прийом с методите, използвани от Англия в борбата с пиратството в Карибско море чрез наемане на корсари на служба към Короната.

Microsoft плаща до 0 хил. за пробив в Windows


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА