16 Август, 2017 13:49 9 405 17

Toyota измисли прозрачни колонки на предното стъкло

  • toyota-
  • патент
Toyota измисли прозрачни колонки на предното стъкло - 1

Северноамериканското подразделение на Toyota патентова система за елиминиране на слепите зони зад рамката на ветроупорното стъкло на автомобила. Японците смятат, че по този начин ще се подобри чувствително видимостта от мястото на водача.

За разлика от други подобни технологии със скъпи камери инженерите на Toyota са заложили на комбинация от полупрозрачни огледала, които "прожектират" скритото от погледа на шофьора от вътрешната страна на самите стойки. Колонките са покрити със светлоотразяващ материал.

Toyota измисли прозрачни колонки на предното стъкло

През 2014 г. подобно решение за "прозрачни" стойки и преден капак предложи Jaguar Land Rover. Британската система обаче работи с вградени в стойките екрани, на които се прожектира изображението от външни камери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИЧ

    20 35 Отговор
    На измислените Тойоти, предните колони са като дъски за гладене,.
    Що не погледнат сериозните марки - Порше, Ферари, Мерцедес, БМВ, Ауди.
    Не знам да има красива Тойота, всичките са като кафези от вън, а стоповете и фаровете стърчат от линията на купето, като забравени и демонтирани, трагедия...

    Коментиран от #2, #5, #9, #16, #17

  • 2 Трол

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПИЧ":

    Дизайна на японските автомобили рядко са ми били по вкуса. Явно различие във философиите. Но пък в Щатите си ги кльопат и то доста, ама те пък там са доста различни от тези за европейския пазар. Знам ли. Доста българи ги хвалят, като издръжливост, най-вероятно са прави. Лично аз предпочитам кола друго производство, въпрос на вкус.
  • 3 Карл

    33 1 Отговор
    Тойотите са супер грозни и дървени, но няма по-здрави от тях.
    И в щатите и в Азия, и арабските държави масово се карат тойоти.
  • 4 Jap

    25 14 Отговор
    Карайте си тогава "красивите " немски кочини в малкото време в което не са в сервиза и бъдете щастливи !
    Браво на японците за иновациите и качеството !
  • 5 JDM

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПИЧ":

    Случайно да си виждал на снимки toyota mr 2 , toyota supra, toyota gt86 , ae86 lexus lfa
  • 6 Кожо

    22 3 Отговор
    И да не забравяме, че луксозната марка на Тойота е Лексус, така че сравнението с Мерцедес, БМВ и др. е неуместно. Освен това, какво да кажем за "красавици" като Б-класата на Мерцедес или вановете на БМВ?
  • 7 До пич

    19 0 Отговор
    Тойота е автомобил на разума , не на сърцето !!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тойота

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПИЧ":

    Качи си една снимка, да те видим ти колко си убав я?Като неможеш да напишеш нещо по темата,не ни занимавай с твоите немски пръчки.Ядохме им попарата на бричките те и немцете много вече не си ги карат.
  • 10 Хич не си ПИЧ

    13 2 Отговор
    Тия от "измислената"Тойота,що не вземат да се скрият.Не стига ,че имат повече продажби от "сериозните "марки-Порше,Ферари и с.н.т.м....ами взели и разни иновации да измислят.Не им стига ,че и без тях имат повече продажби от гореизброените премиуми(взети накуп),ами и за още ламтят.....:)))))

    Коментиран от #11

  • 11 Д.Е.Е.

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хич не си ПИЧ":

    Това е да си винаги номер едно в продажбите,а между другото купи,карай и тогава коментирай ТOYOTA
  • 12 Toyota

    7 4 Отговор
    И аз мисля че тойота е номер 1.Като се кача на друга кола ,било то мерцедес ,бмв или ауди (дори доста по-нови години) и после в тойотата и си викам не бих си сменил тойотката за нищо.Между другото тези колонки са нещо уникално и мнооого много полезни.Не като немските марки само тъпи ненужни екстри които се развалят.В крайна сметка видимоста и безопасноста е най-важна
  • 13 Гост

    6 3 Отговор
    Нищо против нямам тойотите, наситена доста неща са измислили и въвели! Карал съм не една и две тойоти и няколко лексуса.... но както казва една известна личност. Колко ли скучен трябва да ти е живота , щом караш тойота! :)
  • 14 батето

    4 3 Отговор
    Едва ли някой може да каже лоша дума за toyota,особенно след 2000000км зад волана на им. Просто са здрави и надеждни повече от всички други.
  • 15 Китаеца

    2 0 Отговор
    Който е като кон с капаци нищо няма да му помогне
  • 16 Jacques Yves Moineau

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПИЧ":

    То пък щото vw имат страшен дизайн.
  • 17 svetlaka

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПИЧ":

    Явно не си виждал Celica и Supra.